12.2 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgrometeo: Cultura porumbului neirigat prezintă un conţinut de apă în limite scăzute...

Agrometeo: Cultura porumbului neirigat prezintă un conţinut de apă în limite scăzute şi deosebit de scăzute

Seceta pedologică este în continuare prezentă în culturile de porumb neirigat, iar rezerva de umiditate în sol prezintă valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi izolat optime în mai multe regiuni, informează marţi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

„La data de 23 august 2022, în cultura de porumb neirigat, conţinutul de apă pe profilul de sol 0-100 cm se încadrează în limite scăzute şi deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică şi extremă), în Dobrogea, Banat, Crişana şi Maramureş, pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Muntenia, local în nordul, nord-vestul, centrul şi sudul Transilvaniei, sudul, centrul şi estul Olteniei. Rezerva de umiditate din sol prezintă valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi izolat optime, în cea mai mare parte a Olteniei, local în sudul, sud-vestul, centrul şi estul Transilvaniei, nordul, nord-vestul, vestul şi centrul Munteniei, nordul, nord-estul, nord-vestul, izolat vestul, estul şi sud-vestul Moldovei”, precizează sursa citată.

ANM a emis, marţi, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă şi ploi abundente, valabile în aproape toată ţara până miercuri dimineaţa, dar şi un Cod galben de disconfort termic ridicat în nouă judeţe.

Atenţionările de vreme instabilă vizează judeţele: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

De asemenea, în cursul zilelor de marţi şi miercuri, este valabil un Cod galben de disconfort termic ridicat în sud-estul ţării, cu un indice de temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi.

Local, va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19 – 21 de grade. În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creştere şi în restul ţării.

Codul galben de caniculă este valabil pentru zone din judeţele: Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Aprovizionarea cu apă a solului în cultura de porumb, în limite satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologice pentru perioada 16 - 22 mai. Aprovizionarea cu apă a...

AgroMeteo: Ritmurile de vegetaţie ale culturilor agricole vor evolua normal în aproape toată ţara

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă se menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole