15.4 C
București
joi, 30 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSovecon majorează estimările privind recolta de grâu a Rusiei în acest an

Sovecon majorează estimările privind recolta de grâu a Rusiei în acest an

Firma rusească de cercetare de piaţă Sovecon şi-a majorat estimările privind recolta de grâu a Rusiei în 2022, la 94,7 milioane de tone, de la 90,9 milioane de tone, citând randamentele record în multe regiuni şi perspectivele mai bune pentru grâul de primăvară, după ploile din ultimul timp, transmite Reuters.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, livrând în special ţărilor din Orientul Mijlociu şi Africa.

„Recolta mare a Rusiei devine şi mai mare datorită vremii favorabile din 2022”, a apreciat analistul Sovecon Andrey Sizov.

„Producţia estimată mai ridicată va avea probabil un impact limitat asupra pieţelor globale, deoarece exporturile ruse rămân până acum la un nivel redus în sezonul iulie – iunie 2022/23”, susţine Sovecon.

Exporturile de grâu rusesc recoltat vara aceasta pentru sezonul 2022/23 nu vor reuşi probabil să acopere potenţialul oferit de recolta ridicată, deoarece băncile, navele şi asigurătorii sunt în continuare îngrijoraţi, în pofida asigurărilor SUA privind sancţiunile, au declarat traderii săptămâna trecută pentru Reuters.

Previziunile Sovecon pentru întreaga recoltă de cereale combinată a fost majorată la 142,6 milioane de tone, inclusiv 20,6 milioane de tone de orz şi 15,1 milioane de tone de porumb. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Rusia vrea să îşi majoreze exporturile de lactate în Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Asia

Rusia intenţionează să îşi majoreze prezenţa pe piaţa globală a produselor lactate prin creşterea exporturilor cu circa 15-20% pe...

Rusia a anunțat că interzice timp de şase luni exporturile de benzină

Rusia a anunţat marţi interzicerea timp de şase luni a exporturilor de benzină, începând de la 1 martie, pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole