14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMagiunul din prune Topoloveni a ajuns în Vietnam

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în Vietnam

Magiunul din prune Topoloveni, primul produs românesc certificat cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP), a ajuns în aceste zile în Vietnam cu ajutorul programului european de promovare „Enjoy it’s from Europe”.

„Sonimpex Topoloveni continuă prezenţa la târgurile internaţionale unde promovează tradiţia gastronomică românească prin Brandul „Topoloveni Magiun din prune”. Promovarea se realizează cu fonduri europene destinate produselor certificate cu Indicaţie Geografică Protejată de către Uniunea Europeană şi are ca scop extinderea comerţului acestor produse în afara Uniunii. Am ales Târgul Vietfood&Beverage din Vietnam pentru promovare deoarece în această ţară produsele fără zahăr adăugat, fără conservanţi, au zero taxe. Guvern responsabil pentru sănătatea poporului!”, a declarat Diana Stanciulov, director comercial Sonimpex Topoloveni.

Potrivit sursei citate, 2022 este ultimul an din programul de promovare pentru Vietnam câştigat de Sonimpex Topoloveni, care s-a derulat pe o perioadă de trei ani şi a avut un buget de aproape 800.000 euro.

„La acest târg am avut onoarea să fim vizitate de Excelenţa sa Cristina Romila, Ambasadorul României în RS Vietnam şi Regatul Cambodgiei care a convins-o pe Ly Nha Ky, Consul Onorific al României în Vietnam din 2018, să prezinte fanilor beneficiile consumului de magiun de prune Topoloveni. Ly Nha Ky este una dintre personalităţile Vietnamului cu o foarte mare influenţă în orientarea consumului de la alimente la modă. Magiunul din prune Topoloveni şi-a câştigat notorietatea prin munca deosebită a oamenilor din companie care realizează alimente unice: dulceţurile fără zahăr adăugat obţinute pe baza unui brevet de Invenţie şi Magiunul din prune Topoloveni obţinut după o reţetă de peste un secol”, a menţionat Stanciulov.

În acest an, la 1 aprilie, Uniunea Europeană a internaţionalizat Indicaţia Geografică Protejată pentru 70 produse dintre cele 1.500 înregistrate la nivel european. Magiunul din prune Topoloveni a obţinut şi recunoaşterea „Cel mai bun gust” pentru conserve, tot la nivel european. De asemenea, la nivel naţional, Sonimpex deţine Codul Operator NATO.

„Ne mândrim în continuare cu calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, iar pe site-ul Ministerului Sănătăţii suntem înscrişi ca „produs fără zahăr adăugat”. Continuăm tradiţia gastronomică românească prin procesarea fructelor şi legumelor româneşti, fără zahăr adăugat, fără conservanţi, oferind alimente funcţionale de la vârsta de 6 luni până la persoane bolnave de diabet”, a mai spus Diana Stanciulov.

Sonimpex Topoloveni este deţinătorul primului certificat de „Indicaţie Geografică Protejată” (IGP) din România, obţinut în 2011 de către magiunul din prune Topoloveni. Cu sprijinul Comisiei Europene, IGP-ul este extins şi pentru Canada, Japonia şi Vietnam, iar magiunul din prune a primit şi continuă să primească din partea UE fonduri pentru promovarea în întreaga lume.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Magiunul din prune Topoloveni a obţinut, cu sprijinul UE, înregistrarea internaţională

Magiunul din prune Topoloveni a obţinut recent o înregistrare internaţională, cu sprijinul Uniunii Europene, prin Decizia publicată în Jurnalul...

Sonimpex Topoloveni – 10 ani de IGP pentru magiunul din prune

Sonimpex Topoloveni a lansat anul acesta cinci noi produse pentru a marca 20 de ani de la preluarea fabricii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole