5.2 C
București
marți, 10 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleSoiuri de căpșun cu fructificare continuă

Soiuri de căpșun cu fructificare continuă

Căpșunul remontant (popular care fructifică tot anul), tot el numit de zi neutră, cu fructificare continuă sau cu coacere anul împrejur, începe să formeze muguri floriferi când durata zilei este de 12 ore sau mai mult.

Acesta produce 2-3 recolte: la începutul de vară, în mijlocul verii și ultima recoltă spre sfârșitul lunii august până la primele înghețuri.

Posibilitatea de a obține mai multe recolte, eșalonat a trezit un interes sporit față de această grupă de căpșun în rândurile producătorilor.

‹ adv ›

Totuși, este important să menționăm că numărul mai mare de recolte nu este echivalent cu o cantitate mai mare de fructe obținute de la o plantă comparativ cu soiurile sezoniere.

Soiurile cu fructificare continuă sunt potrivite pentru cultivarea în câmp deschis şi protejat. În continuare veți găsi descrierea celor mai populare soiuri de căpșun remontant.

Albion – soi de căpșun remontant, originea SUA

  • Fructele mari (25-30 g), conic-alungite, roșu închis, stralucitor, % înalt de clasa Extra;
  • Gust dulce și o aromă plăcută;
  • Transportabilitate înaltă;
  • Productivitatea mare 1,5 kg/plantă;
  • Rezistent la făinare;
  • Sensibil la antracnoză, putregaiul cenuşiu şi la putregaiul de rădăcinii;
  • Necesită un sol bine drenat.

Capri – soi de căpșun remontant, originea Italia

  • Fructele mari (20-25 g), culoarea roșu-deschis, strălucitoare.
  • Gust dulce și o aromă plăcută;
  • Transportabilitate înaltă;
  • Productivitatea >1 kg/plantă (20-30 t/ha);
  • Rezistent la putregaiul cenușiu;
  • Necesită un sol bine drenat;
  • Sensibil la antracnoză.

San Andreas – soi de căpșun remontant, originea SUA

  • Fructele foarte mari (30-35 g), formă lungă conică, culoarea roşu strălucitor;
  • Predomină fructele de categoria Extra;
  • Gust dulce și o aromă plăcută;
  • Transportabilitate înaltă;
  • Productivitatea mai mare 1,5 kg/plantă
  • Rezistent la făinare;
  • Sensibil la antracnoză, la putregaiul cenuşiu şi la putregaiul de rădăcină;
  • Necesită un sol bine drenat.

Murano  –  soi de căpșun remontant, originea Italia

  • Fructele mari (25-30 g), forma conică-regulată, uniforme, de culoare rosu stralucitor;
  • Gust foarte dulce și o aromă plăcută;
  • Transportabilitate înaltă;
  • Productivitatea >1 kg/plantă (20-30 t/ha)
  • Rezistent la secetă;
  • Necesită un sol bine drenat;
  • Sensibil la antracnoză, la putregaiul cenuşiu şi la cel de rădăcină.

Regina Elisabeta a II-a – soi de căpșun remontant, origine rusească

  • Fructele mari (20-25 g), trunchiat-conice, pieliţa fermă, pulpa suculentă, dulce-acrişoară.
  • Soi foarte productiv 30-35 t/ha;
  • Producția medie la o plantă 0,9-1,1 kg;
  • Soi rezistent la boli;
  • Transportabilitate bună.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce apar bobițele roșii la fructele de mur

Fructul arbustului de mur este mura, o polidrupă compusă...
‹ adv ›

Cum să obții profit din butași de cătină

Cătina este în măsură să ofere anual o cantitate mare de fructe mari și gustoase. Dar acest randament poate...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole