20.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

HomepageAdvBASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile: termenul limită de înscriere a fost prelungit cu două săptămâni. Astfel, datorită interesului ridicat al start-up-urilor și al participanților individuali, organizatorii vor accepta soluții până la data de 13 octombrie, la miezul nopții. 

BASF subliniază că soluțiile din acest an ating o mare varietate de subiecte, cum ar fi sursele de energie regenerabilă pentru aplicații industriale, metode alternative pentru producția de alimente și microalge, dezvoltarea sistemelor rezistente și soluții reciclabile și biodegradabile pentru uzul cotidian.

„Ocazia de a întâlni atât de multe persoane incredibile concentrate în jurul aceluiași obiectiv, de a face parte din povestea lor și de a le susține atât prin intermediul experților noștri, cât și financiar, ne aduce o mare satisfacție”, a declarat Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, adăugând, de asemenea, că posibilitatea de a urmări succesul participanților anteriori reprezintă o parte importantă din această experiență.

„Spre exemplu, un start-up din România, R-CREATE, furnizează o alternativă accesibilă atât de necesară pentru deșeurile provenite în urma livrărilor online și reinventează soluțiile și procesele de ambalare printr-un model circular, susținut de finanțare din partea UE, care se extinde constant în întreaga Europa”.

BASF Innovation Hub 2023 este deschis tuturor participanților ale căror soluții se concentrează pe energia curată, economia circulară și strategiile de agricultură sustenabilă. Aceste puncte cheie se aliniază cu viziunea conform căreia, până în 2050, Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic. 

„Viitorul neutru din punct de vedere climatic este obiectivul comun pe care ne străduim să-l îndeplinim și, prin urmare, ne concentrăm activitățile pentru a ne apropia de o dezvoltare durabilă pentru țară și nu numai”, a declarat Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director al AHK România.

„Convingerea noastră este că acest lucru poate fi realizat numai prin colaborarea cu instituțiile, actorii economici și politici, precum și cu cetățenii. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care companiile precum BASF o poartă pentru a face mai sustenabilă agenda de mâine. Ne dorim să folosim acest eveniment pentru a oferi vizibilitate și recunoaștere ideilor care duc la o transformare mai sustenabilă și pentru a le împinge spre progres ulterior”. 

BASF Innovation Hub este o competiție organizată pentru 11 țări europene, inclusiv România. Pentru al treilea an consecutiv, start-up-urile și participanții individuali au o șansă de a-și prezenta soluțiile care vizează transformarea verde și digitală, explicând modul în care vor contribui, astfel, la un viitor durabil.

În prima fază, participanții din România se vor alătura participanților din Bulgaria și Grecia. Două idei câștigătoare din prima etapă vor avansa, apoi, în marea finală europeană, care va răsplăti câștigătorul cu un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vă invităm să vizitați pagina oficială accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • BASF
BASF
BASFhttps://www.agro.basf.ro
BASF - cea mai mare companie chimică din lume, unul dintre liderii producătorilor de produse de protecție chimică a plantelor.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole