33.1 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale

Rusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale

Rusia a anunţat vineri că are ca obiectiv exportarea a 50 milioane tone de cereale în următorul sezon, în creştere semnificativă faţă de actual sezon, pe fondul riscului unei crize alimentare, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, transmite AFP.

Exporturile ruseşti de cereale sunt în prezent blocate de sancţiunile care vizează lanţul de aprovizionare şi sectorul financiar, în timp ce în Ucraina declinul exporturilor a fost provocat de problemele logistice, după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie şi a blocat accesul la porturile ucrainene la Marea Neagră, principalele rute pentru exporturile de cereale ale Kievului.

„În acest sezon (2021-2022) am exportat 35 milioane tone de cereale, inclusiv 28,5 milioane tone de grâu, şi până la finalul anului agricol (30 iunie) avem ca obiectiv exportarea a 37 milioane tone de cereale”, a anunţat ministrul Agriculturii, Dmitri Patruşev, la un forum al exportatorilor din sectorul agricol.

„Şi în viitorul sezon (începând cu 1 iulie 2022), estimăm potenţialul nostru de export la 50 milioane tone”, a adăugat oficialul rus.

Autorităţile de la Moscova previzionează că recolta din 2022 se va situa la 130 milioane tone, comparativ cu 121,4 milioane tone anul trecut.

Rusia şi Ucraina erau responsabile pentru aproape o treime din livrările globale de grâu, iar lipsa exporturilor din Ucraina contribuie la creşterea crizei alimentare pe plan mondial.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, Ucraina exporta lunar până la şase milioane tone de cereale. Războiul a generat volatilitate pe pieţele financiare internaţionale, ducând la creşterea preţurilor la materiilor prime şi afectând logistica.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de grâu ale Rusiei aproape s-au dublat în primele două luni ale anului 2023

După un început lent de sezon, exporturile de cereale...
‹ adv ›

Reuters: Rusia ar urma să exporte 55 – 60 milioane de tone de cereale în sezonul 2022/2023

Ministerul rus al Agriculturii a anunţat joi că se aşteaptă ca Rusia să exporte 55 - 60 de milioane...

Exporturile de îngrăşăminte din Rusia au crescut cu 70% în primele 10 luni din 2022

Veniturile Rusiei din exporturile de îngrăşăminte au crescut vertiginos anul trecut, în pofida unei scăderi a volumelor de vânzări,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole