17.8 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomsilva a plantat 90 de hectare de perdele forestiere în campania de...

Romsilva a plantat 90 de hectare de perdele forestiere în campania de împăduriri de primăvară

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat, în campania de împăduriri din această primăvară, 90 de hectare de perdele forestiere în proximitatea Autostrăzii A2, la Ocolul Silvic Lehliu din cadrul Direcţiei Silvice Călăraşi.

Potrivit unui comunicat al Regiei, lungimea acestor perdele forestiere este de 30 de kilometri, iar la lucrările de împădurire a acestora s-au utilizat circa 450.000 de puieţi forestieri.

Între 2014 şi 2021, Romsilva a plantat alte 142,89 hectare de perdele forestiere pentru protecţia Autostrăzii A2, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede 34 de obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 650,14 hectare, pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale din judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Vrancea.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Romsilva a plantat aproape 22 milioane puieţi forestieri în fondul forestier de stat

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a plantat 21,8...
‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole