7.7 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinisterul Mediului anunţă lansarea primului site din România dedicat managementului riscului la...

Ministerul Mediului anunţă lansarea primului site din România dedicat managementului riscului la inundaţii

Primul site din România dedicat exclusiv inundaţiilor şi managementului riscului la inundaţii a fost lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, a anunţat, marţi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Site-ul www.inundatii.ro conţine informaţii, pe înţelesul tuturor, despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii, în general.

Printre informaţiile prezentate şi explicate publicului se află aspecte privind riscul la inundaţii, tipurile de inundaţii, principalele instituţii publice responsabile cu managementul riscului la inundaţii, dar şi despre Directiva Inundaţii şi Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, bazinele hidrografice, precum şi o secţiune de resurse cu ghiduri utile pentru rezidenţi sau instituţii publice, o secţiune cu resurse şi chiar poveşti şi jocuri pentru cei mici.

‹ adv ›

Tot pe aceeaşi platformă se pot găsi rezultatele proiectelor, hărţi, rapoarte, trimitere la legislaţia specifică domeniului.

„Mă bucur să anunţ, chiar de Ziua Mondială a Apei, lansarea unui nou instrument de informare pentru publicul larg, dar şi pentru autorităţile locale, privind riscul la inundaţii, site-ul www.inundatii.ro. La finalul perioadei de implementare a proiectului ROFLOODS, autorităţile şi instituţiile publice vor putea utiliza portalul GIS care conţine Hărţile de risc şi de hazard la inundaţii, Planurile de Management al Riscului la Inundaţii la nivel de Administraţie Bazinală de Apă, Proiectele Integrate Majore dar şi alte informaţii relevante pentru ciclul II de implementare a Directivei Inundaţii. Site-ul pe care îl lansăm reprezintă un pas important în comunicarea cu publicul larg privind gestionarea inundaţiilor, fenomene care sunt normale şi se întâlnesc peste tot pe glob, explicăm ce acţiuni am întreprins, punem la dispoziţie materiale importante, atât pentru autorităţi dar, mai ales, pentru fiecare dintre noi. De asemenea, veţi regăsi pe www.inundatii.ro şi o secţiune foarte utilă pentru cei mici – broşuri, cărţi de activităţi, poveşti educative despre ce înseamnă indundaţiile. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul specialiştilor noştri din domeniul managementului apei, beneficiind şi de sprijinul important al specialiştilor de la Banca Mondială”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Noul site a fost realizat în cadrul proiectului „Întărirea capacităţii publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor 2 şi 3 ale ciclului II al Directivei Inundaţii 2007/60/CE -SIPOCA 734” – ROFLOODS, dezvoltat de MMAP, în parteneriat cu Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), cu sprijinul Băncii Mondiale.

Proiectul care are ca scop reactualizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii pentru perioada 2022-2027, de la nivelul tuturor celor 11 bazine hidrografice plus fluviul Dunărea, are trei etape:

  • Evaluarea Preliminară a Riscului la Inundaţii (EPRI) – etapa 1 – a identificat Zonele cu Risc Potenţial Semnificativ la Inundaţii (peste 500 la nivel naţional);
  • Elaborarea Hărţilor de Hazard şi de Risc la Inundaţii (HHRI) – etapa a 2-a;
  • Elaborarea Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii (PMRI) – etapa a 3-a, care are ca parte centrală Programul de Măsuri şi va include trei categorii principale de măsuri.

Valoarea totală a proiectului este de 139,996 milioane de lei, din care suma eligibilă nerambursabilă este de 118,548 milioane de lei, iar cofinanţarea de 21,448 milioane de lei.

  • Citește despre ->
  • MMAP
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: Ministerul Mediului anunţă înfiinţarea a 13,2 hectare de pădure urbană prin PNRR

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a selectat primele...
‹ adv ›

Fechet: Fermierii vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 euro pentru un tractor

Fermierii vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 euro pentru un tractor a cărui valoare nu...

Fechet: SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe Inteligenţa Artificială

Ministerul Mediului va apela la servicii bazate pe Inteligenţa Artificială (AI) pentru a fi verificate avizele de transport pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole