26.8 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Finanţări de 4,15 milioane de euro pentru tineri fermieri în vederea...

AFIR: Finanţări de 4,15 milioane de euro pentru tineri fermieri în vederea achiziţiei de utilaje agricole

Fonduri de peste 4 milioane de euro vor ajunge la 14 tineri fermieri pentru achiziţii de utilaje, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, a transmis joi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor (AFIR).

Astfel, în Raportul de selecţie lunar aferent primei etape (25 octombrie – 24 noiembrie 2021) a sesiunii submăsurii 4.1 Investiţii în exploataţii agricole, componenta destinată tinerilor fermieri pentru achiziţii de utilaje, din cadrul PNDR 2014 – 2020, se menţionează că, în urma procesului de evaluare şi de selecţie a cererilor de finanţare, 14 tineri fermieri vor primi 4,15 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor pe care aceştia le vor realiza în propriile exploataţii agricole.

Potrivit sursei citate, în prima etapă lunară au fost depuse online, la AFIR, 22 de cereri de finanţare, în valoare de 6,32 de milioane de euro, iar pragul de calitate a fost de minimum 90 de puncte.

„Componenta destinată achiziţiilor de utilaje prin submăsura 4.1 a constituit o oportunitate pentru tehnologizarea exploataţiilor agricole aflate la început de drum. Etapa întâi a asigurat finanţarea proiectelor tinerilor fermieri care au atins un punctaj de selecţie foarte ridicat, dar următoarea etapă lunară a avut un prag de calitate care a permis unui număr mult mai mare de tineri să fie selectaţi pentru finanţare. Rezultatele pentru ceilalţi solicitanţi trebuie să fie comunicate în scurt timp, ştiind că AFIR lucrează în ritm susţinut pentru evaluarea tuturor proiectelor”, susţine Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordat prin AFIR pentru achiziţia de utilaje de către tinerii fermieri în cadrul submăsurii 4.1 este de maximum 350.000 de euro, în pondere de 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

AFIR precizează că următoarea etapă procedurală o reprezintă încheierea contractelor de finanţare a investiţiilor selectate prin raportul lunar, în termen de maxim 4 sau 7 luni (pentru situaţiile determinate de necesitatea emiterii Acordului de mediu) de la data transmiterii notificării către Agenţie privind încheierea contractului de finanţare.

În această perioadă, beneficiarii trebuie să prezinte la structurile teritoriale ale AFIR documentaţia necesară contractării.

Raportul de selecţie lunar este un document public şi poate fi consultat pe pagina oficială a AFIR, la secţiunea Rapoarte şi Liste. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole