18.1 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

HomepageAdvCEC Bank şi EximBank finanţează Rîmnicomb, furnizor de nutreţuri din grupul Avicola

CEC Bank şi EximBank finanţează Rîmnicomb, furnizor de nutreţuri din grupul Avicola

CEC Bank a acordat o finanţare de 10 milioane de lei companiei Rîmnicomb, important furnizor de nutreţuri pentru ferme de păsări sau animale, parte din grupul Avicola Focşani.

Finanţarea beneficiază de o garanţie acordată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din valoarea creditului, se arată într-un comunicat al EximBank transmis joi AGERPRES.

„În ciuda provocărilor ridicate de pandemie, continuăm să susţinem companiile din domeniul agricol, cu atât mai mult atunci când e vorba de firme cu care avem deja o colaborare de tradiţie”, a declarat Gabriel Pralea, director Administrare Reţea Teritorială, CEC Bank.

„Companiile româneşti au nevoie mai mult ca oricând de programe adaptate la provocările actuale şi suntem încântaţi că, în parteneriat cu celelalte bănci comerciale, putem furniza cele mai eficiente soluţii de finanţare”, a precizat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Cu peste 30 de ani de experienţă în producerea nutreţurilor, Rîmnicomb a devenit un important furnizor în nutriţia animală pentru fermele şi microfermele de păsări sau animale din România.

Rîmnicomb asigură, atât pentru fermele Avicola, cât şi pentru alte ferme sau gospodării, furaje şi tărâţe, iar produsele nu conţin hormoni de creştere sau făinuri animale.

Compania are programe de înaltă tehnologie şi procesează în fabrica sa materii prime agricole cultivate pe terenuri proprii. Firma comercializează şi pui de o zi, proveniţi de la Avicola Focşani.

Producătorul de nutreţuri are şi o reţea de magazine situate în partea de sud-est a României, în oraşe precum Focşani, Buzău, Râmnicu Sărat, Brăila, Galaţi sau Tecuci şi unde comercializează o gamă largă de sortimente de furaje şi nutreţuri, şroturi şi tărâţe, suplimente, vitamine şi accesorii.

Compania are peste 80 de salariaţi şi a consemnat o cifră de afaceri de peste 57 milioane de lei în anul 2020.

Rîmnicomb colaborează cu CEC Bank încă din anul 2014, beneficiind, de-a lungul timpului, de finanţări în valoare cumulată de peste 11 milioane de lei.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 45,1 miliarde lei, la sfârşitul lui septembrie 2021.

CEC Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc.

În cadrul Programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 milioane lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.

Astfel, societăţile comerciale pot accesa, până la 30 iunie 2022, credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole