20.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleCum să atragi buburuzele în grădină - 5 metode eficiente

Cum să atragi buburuzele în grădină – 5 metode eficiente

Buburuzele au fost în toate timpurile apreciate de micii producători și nu doar, datorită faptului că se dovedesc a fi entomofagi excelenți, lucru extrem de util mai ales în perioada în care pesticidele utilizate acum pe larg erau o raritate.

Totodată, micile insecte se dovedesc a fi extrem de utile și producătorilor ce preferă să lupte în mod natural cu unii dăunători.

În pofida faptului că buburuzele arată foarte drăguț, în lumea insectelor acestea ar putea fi de-a dreptul considerate unul dintre cei mai excepționali prădători, deoarece distrug afidele, musculița albă, acarienii, păduchii lânoși (cosenilele fainoase), dar și alți dăunători.

Specialiștii de protecție a plantelor susțin că la prezența unei populații de buburuze sănătoase, insecticidele ar putea fi inutile.

Cum stimulăm apariția buburuzelor în grădină?

  • Cultivați plantele preferate

Cel mai mult, micuțele punctate preferă culturile aromatice. Astfel, pentru a vă asigura că acestea vor dori să populeze grădina, înființați culturi de mărar, pătrunjel, mentă, coriandru sau chimen.
Este recomandat de a recolta o parte din plante, iar o parte să lăsați în câmp pentru a le atrage. Ierburile înflorite sunt cele mai atractive pentru buburuze.

  • Asigurați insectele, la necesitate, cu hrana de bază și îngrijire corespunzătoare

Cât de straniu nu ar suna, însă dacă doriți o populație stabilă de buburuze în grădină, ar trebui să le asigurați permanent cu hrană.

Evident, acest lucru este recomandat în cazul insuficienței de afide sau alți dăunători pe care îi consumă buburuzele.

În acest caz, sunt recomandate cultivarea speciilor ca ridichea, varza timpurie, nasturtium sau gălbenele.

Cultivarea speciilor de talie mică permite protejarea buburuzelor de păsări. Astfel, puteți crește, spre exemplu, cimbru, mentă sau oregano. Suplimentar, un loc bun unde acestea s-ar putea ascunde ar fi un mulci pus pe sol din paie sau frunze.

Buburuze prezente pe lăstarii atacați de păduchi
  • Asigurarea cu apă

Un alt element important este asigurarea buburuzelor cu apă. În acest sens, puteți pune în grădină mici vase cu apă (numai nu adânci) în care să puneți pietricele pe care buburuzele se vor putea menține.

  • Nu utilizați pesticide

Pesticidele omoară nu doar insectele ce dăunează culturilor, ci și cele ce se dovedesc a fi foarte folositoare. De aceea, având o suprafață mică, încercați să aplicați tratamente eco sau creați un mediu favorabil pentru mai multe specii de insecte utile.

  • Cumpărarea entomofagilorbuburuzelor

Chiar dacă la noi în țară utilizarea entomofagilor este mai puțin răspândită, respectiv și producerea redusă, în cadrul instituțiilor din domeniu, făcând o comandă în prealabil, ați putea cumpăra insectele de care aveți nevoie.

Dacă ați realizat acest lucru, trebuie să cunoașteți că buburuzele se lansează în câmp seara, când umiditatea este mai sporită.

Dacă le veți lansa ziua, pe o zi însorită, acestea vor zbura pentru a se ascunde de arșiță. Totodată, dacă nu vor avea surse de apă și hrană, acestea vor părăsi de curând grădina.

Până la lansare, păstrați buburuzele la un loc rece și umed, temperaturile înalte și umiditatea redusă omoară buburuzele.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vecini buni – ce culturi creștem lângă tomate în grădină

Unele plante sunt bine compatibile, iar altele nu se...
‹ adv ›

6 îngrășăminte organice utile în grădină

An de an, concomitent cu recoltarea culturilor din sol sunt extrași diferiți nutrienți, iar odată ce aceștia nu sunt...

Mușchi în grădină – de ce cresc și cum scăpăm de ei

În ciuda aspectului decorativ, prezența de mușchi în grădină provoacă nemulțumiri în rândul multora, iar acestea cresc pe măsură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole