7.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriVolumul de lemn exploatat în 2021 a fost de 19,446 milioane de...

Volumul de lemn exploatat în 2021 a fost de 19,446 milioane de metri cubi, în scădere cu 1,7%

Volumul de lemn exploatat anul trecut de operatorii economici atestaţi a scăzut cu 1,7% faţă de 2020, până la 19,446 milioane metri cubi, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, volumul de lemn rotund exploatat a înregistrat o scădere de 1,4% în 2021, faţă de anul anterior, totalizând 17,796 metri cubi.

În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase 60%, în timp ce speciile de răşinoase acoperă 40%.

Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 31,7% din totalul lemnului rotund exploatat.

În anul 2021, faţă de anul 2020, s-a înregistrat o scădere de 1,4% a volumului de lemn rotund, cauzată în principal de faptul că speciile răşinoase au avut o scădere de 4,7%, cu o pondere de 40% în volumul de lemn rotund exploatat, iar speciile de foioase au înregistrat împreună o creştere de 0,9%, cu pondere de 60% în volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 51%, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 36,3%.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...

KWS Semințe – aniversează 20 de ani în România

KWS Semințe România a marcat a 20-a aniversare a companiei într-un eveniment festiv care a avut loc pe 23...

Dihorul – cum protejăm păsările de gospodărie. Remedii utile

Deși au un aspect foarte drăgălaș, dihorii sunt animale prădătoare, destul de puternice, înzestrate cu gheare și dinți ascuțiți...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate