miercuri, 28 septembrie, 2022
16.4 C
București

-

HomepageȘtiriUSDA anunță planuri de investiții de 250 mln dolari în producerea îngrășămintelor,...

USDA anunță planuri de investiții de 250 mln dolari în producerea îngrășămintelor, pentru a evita dependența de importuri

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) anunță că va sprijini producția suplimentară de îngrășăminte pentru fermierii americani pentru a suporta costurile în creștere, inclusiv impactul creșterii prețurilor din Rusia și pentru a stimula concurența.

Astfel, USDA va pune la dispoziție 250 de milioane de dolari printr-un nou program de granturi derulat în această vară pentru a sprijini producția americană independentă, inovatoare și durabilă de îngrășăminte ce vor fi furnizate către fermierii americani.

În plus, pentru a aborda preocupările tot mai mari ale concurenței în lanțul de aprovizionare agricol, USDA va lansa o anchetă publică pentru a căuta informații cu privire la semințe și inputuri agricole, îngrășăminte și piețe de vânzare cu amănuntul.

„Recentele întreruperi ale lanțului de aprovizionare de la pandemia globală până la războiul din Ucrainei au arătat cât de important este să investim în această verigă crucială a lanțului de aprovizionare agricol aici, acasă. Pe lângă locuri de muncă, costuri mai mici și aprovizionare mai fiabilă, investițiile sporite în industria internă a îngrășămintelor vor ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră asociate livrărilor, încurajând, totodată, metode de producție mai durabile și o aplicare mai precisă”, a declarat secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack.

Prețurile la îngrășăminte mai mult decât s-au dublat față de anul trecut, din cauza multor factori, inclusiv creșterea prețurilor la inputurile utilizate în producere, o ofertă limitată de minerale relevante și costuri ridicate ale energiei, cererea globală ridicată, dependența de importurile de îngrășăminte și lipsa concurenței în această industrie.

Statele Unite este un importator major și dependent de îngrășăminte străine și este al doilea sau al treilea importator de top pentru fiecare dintre cele trei componente majore ale îngrășămintelor.

Principalii producători ai componentelor majore ale îngrășămintelor includ China, Rusia, Canada și Maroc, Belarus furnizând o cotă semnificativă de potasiu.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rasa de câini Kangal Turcesc – imagini, descriere, îngrijire

Câinele Kangal Turcesc este o rasă de pază, originară din orașul Kangal, provincia Sivas, Turcia. Câinele este apreciat pentru...

Anghinare – beneficii, plantare și îngrijire

Anghinarea (Cynara scolymus L.) este o plantă perenă, ce se cultivă atât ca legumă, cât şi ca plantă medicinală....

Cultivarea țelinii pentru rădăcini. Sfaturi utile

Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate