17.7 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de...

UE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de euro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele în valoare de 100,6 milioane de euro, în timp ce importurile s-au cifrat la doar 30,9 milioane de euro, arată datele publicate joi de Eurostat.

Dintre toate statele membre, Ţările de Jos au fost responsabile singure pentru 81% din exporturile totale de bulbi de flori ale UE, cu 82 milioane de euro.

Alţi exportatori de top, dar cu o pondere mai mică de 10% din totalul exporturilor comunitare, sunt: Lituania (7% din exporturile UE sau 6,7 milioane de euro), Polonia (5% sau 4,8 milioane de euro), Danemarca (2% sau 2,1 milioane de euro) şi Letonia (2% sau 2 milioane de euro).

Datele Eurostat arată că majoritatea exporturilor de bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele ale UE au ajuns tot pe teritoriul european. Elveţia este principalul partener comercial al UE la această categorie, importând bulbi de flori în valoare de 31,3 milioane de euro (31% din total).

Această ţară membră a grupului AELS este urmată de Marea Britanie (cu importuri de 21,4 milioane de euro sau 21%), Norvegia (11,5 milioane de euro sau 11%), Rusia (9,4 milioane de euro sau 9%) şi Ucraina (5,5 milioane de euro sau 5%).

De asemenea, anul trecut Uniunea Europeană a exportat de 20,9 milioane de euro și alţi bulbi, tuberculi, rădăcini tuberoase, cormi, coroane şi rizomi destinaţi cultivării de flori, iar Ţările de Jos au fost principalul exportator şi la această categorie cu exporturi de 10,5 milioane de euro sau 50% din total.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vaslui: Incendiu la o hală de furaje a unei ferme de păsări din localitatea Tutova

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă...
‹ adv ›

Dolj: Ministrul Daea a lansat programul pilot de irigare prin picurare cu independență energetică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, sâmbătă, la Bechet, judeţul Dolj, programul pilot de irigare prin picurare, cu independenţă...

Starea bună a culturilor de grâu din Europa ţine în frâu costurile alimentelor

În timp ce fenomenele meteo extreme provoacă pagube culturilor agricole din cele două Americi şi Africa de Nord, câmpiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole