16.7 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de...

UE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de euro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele în valoare de 100,6 milioane de euro, în timp ce importurile s-au cifrat la doar 30,9 milioane de euro, arată datele publicate joi de Eurostat.

Dintre toate statele membre, Ţările de Jos au fost responsabile singure pentru 81% din exporturile totale de bulbi de flori ale UE, cu 82 milioane de euro.

Alţi exportatori de top, dar cu o pondere mai mică de 10% din totalul exporturilor comunitare, sunt: Lituania (7% din exporturile UE sau 6,7 milioane de euro), Polonia (5% sau 4,8 milioane de euro), Danemarca (2% sau 2,1 milioane de euro) şi Letonia (2% sau 2 milioane de euro).

Datele Eurostat arată că majoritatea exporturilor de bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele ale UE au ajuns tot pe teritoriul european. Elveţia este principalul partener comercial al UE la această categorie, importând bulbi de flori în valoare de 31,3 milioane de euro (31% din total).

Această ţară membră a grupului AELS este urmată de Marea Britanie (cu importuri de 21,4 milioane de euro sau 21%), Norvegia (11,5 milioane de euro sau 11%), Rusia (9,4 milioane de euro sau 9%) şi Ucraina (5,5 milioane de euro sau 5%).

De asemenea, anul trecut Uniunea Europeană a exportat de 20,9 milioane de euro și alţi bulbi, tuberculi, rădăcini tuberoase, cormi, coroane şi rizomi destinaţi cultivării de flori, iar Ţările de Jos au fost principalul exportator şi la această categorie cu exporturi de 10,5 milioane de euro sau 50% din total.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Atenționare! Rățișoara porumbului își face simțită prezența în culturile răsărite

În Banat, semănatul porumbului este în plină desfășurare în...
‹ adv ›

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a...

ANM: Cod galben de vânt în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, sâmbătă după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole