16.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de...

UE a exportat bulbi de flori în valoare de 100,6 milioane de euro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele în valoare de 100,6 milioane de euro, în timp ce importurile s-au cifrat la doar 30,9 milioane de euro, arată datele publicate joi de Eurostat.

Dintre toate statele membre, Ţările de Jos au fost responsabile singure pentru 81% din exporturile totale de bulbi de flori ale UE, cu 82 milioane de euro.

Alţi exportatori de top, dar cu o pondere mai mică de 10% din totalul exporturilor comunitare, sunt: Lituania (7% din exporturile UE sau 6,7 milioane de euro), Polonia (5% sau 4,8 milioane de euro), Danemarca (2% sau 2,1 milioane de euro) şi Letonia (2% sau 2 milioane de euro).

Datele Eurostat arată că majoritatea exporturilor de bulbi de orhidee, zambile, narcise şi lalele ale UE au ajuns tot pe teritoriul european. Elveţia este principalul partener comercial al UE la această categorie, importând bulbi de flori în valoare de 31,3 milioane de euro (31% din total).

Această ţară membră a grupului AELS este urmată de Marea Britanie (cu importuri de 21,4 milioane de euro sau 21%), Norvegia (11,5 milioane de euro sau 11%), Rusia (9,4 milioane de euro sau 9%) şi Ucraina (5,5 milioane de euro sau 5%).

De asemenea, anul trecut Uniunea Europeană a exportat de 20,9 milioane de euro și alţi bulbi, tuberculi, rădăcini tuberoase, cormi, coroane şi rizomi destinaţi cultivării de flori, iar Ţările de Jos au fost principalul exportator şi la această categorie cu exporturi de 10,5 milioane de euro sau 50% din total.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Răsadul de ardei – sfaturi la creștere și plantare

Procesul de creștere a răsadului de ardei este crucial,...
‹ adv ›

Fechet: Casa Verde Fotovoltaice are un buget record anul acesta, dar trebuie să găsim soluţii de stocare a energiei electrice

Casa Verde Panouri Fotovoltaice are anul acesta un buget record, de două miliarde lei, însă trebuie să ne gândim...

DPA: Vânzarea de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea statului va înceta

Guvernul de la Berlin va pune capăt vânzării de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole