17.1 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Traderii de cereale cer Guvernului să asigure aprovizionarea cu electricitate a...

Ucraina: Traderii de cereale cer Guvernului să asigure aprovizionarea cu electricitate a silozurilor

Sindicatul ucrainean al traderilor de cereale UGA a cerut marţi Guvernului să asigure aprovizionarea prioritară cu electricitate a silozurilor cu cereale, pentru a reduce potenţialele pagube, transmite Reuters.

Peste 1,5 milioane de persoane din regiunea sudică ucraineană Odesa au rămas fără curent electric, după ce Rusia a atacat oraşul cu „drone-kamikaze” în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Autorităţile regiunii Odesa au anunţat că furnizarea de electricitate pentru populaţia oraşului va fi restabilită în următoarele zile, deşi repararea completă a reţelelor ar putea dura două-trei luni.

Atacurile au făcut ca procesarea producţiei la firmele care depozitează cerealele să fie imposibilă, cea ce duce la alterarea cerealelor şi, ca rezultat, la pierderi financiare şi, cel mai important, este afectată securitatea alimentară a ţării şi exportul de produse, avertizează UGA.

Cu o capacitate de stocare a cerealelor de aproximativ zece milioane de tone pierdută din cauza războiului, Ucraina „nu-şi poate permite să piardă recolta care a fost adunată de pe câmp cu eforturi incredibile”, susţine sindicatul.

Guvernul de la Kiev se aşteaptă în acest an la o recoltă de aproximativ 51 milioane de tone de cereale, în scădere faţă de nivelul record de 86 milioane de tone în 2021, din cauza randamentelor mai scăzute şi a pierderii de teritorii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole