31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Traderii de cereale cer Guvernului să asigure aprovizionarea cu electricitate a...

Ucraina: Traderii de cereale cer Guvernului să asigure aprovizionarea cu electricitate a silozurilor

Sindicatul ucrainean al traderilor de cereale UGA a cerut marţi Guvernului să asigure aprovizionarea prioritară cu electricitate a silozurilor cu cereale, pentru a reduce potenţialele pagube, transmite Reuters.

Peste 1,5 milioane de persoane din regiunea sudică ucraineană Odesa au rămas fără curent electric, după ce Rusia a atacat oraşul cu „drone-kamikaze” în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Autorităţile regiunii Odesa au anunţat că furnizarea de electricitate pentru populaţia oraşului va fi restabilită în următoarele zile, deşi repararea completă a reţelelor ar putea dura două-trei luni.

Atacurile au făcut ca procesarea producţiei la firmele care depozitează cerealele să fie imposibilă, cea ce duce la alterarea cerealelor şi, ca rezultat, la pierderi financiare şi, cel mai important, este afectată securitatea alimentară a ţării şi exportul de produse, avertizează UGA.

Cu o capacitate de stocare a cerealelor de aproximativ zece milioane de tone pierdută din cauza războiului, Ucraina „nu-şi poate permite să piardă recolta care a fost adunată de pe câmp cu eforturi incredibile”, susţine sindicatul.

Guvernul de la Kiev se aşteaptă în acest an la o recoltă de aproximativ 51 milioane de tone de cereale, în scădere faţă de nivelul record de 86 milioane de tone în 2021, din cauza randamentelor mai scăzute şi a pierderii de teritorii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exportul de cereale ucrainene prin Portul Constanța a scăzut cu 44% 

Exportul de cereale, din ianuarie până în mai, prin...
‹ adv ›

Măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina au intrat astăzi în vigoare

Suspendarea taxelor la import şi a contingentelor pentru exporturile ucrainene către Uniunea Europeană a fost prelungită cu încă un...

Ucraina va opri exporturile de zahăr către UE, după completarea cotei atribuite în 2024

Guvernul Ucrainei va interzice oficial exporturile de zahăr către Uniunea Europeană pentru restul acestui an, deoarece a completat cota...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole