18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina şi-a majorat exporturile de cereale până la 2,16 milioane de tone,...

Ucraina şi-a majorat exporturile de cereale până la 2,16 milioane de tone, în luna iulie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în luna iulie, prima lună a noului sezon agricol, au crescut până la 2,16 milioane de tone, de la 1,61 milioane de tone în luna iulie a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Ministerul ucrainean al Agriculturii, transmite Reuters.

Datele oficiale arată că, în perioada 1-31 iulie 2023, Ucraina a exportat 1,11 milioane tone de porumb, 785.000 de tone de grâu şi 285.000 de tone de orz. Comparativ, în luna iulie a anului trecut, Ucraina a exportat 1,1 milioane tone de porumb, 361.000 de tone de grâu şi 142.000 de tone de orz.

Per total, în întregul sezon agricol 2022/23, Ucraina a exportat aproape 49 de milioane de tone de cereale, depăşind exporturile de 48,4 milioane de tone din sezonul anterior. Majoritatea acestor exporturi s-au derulat via porturile de ape adânci de la Marea Neagră, în cadrul unui acord internaţional intermediat de ONU şi Turcia în luna iulie a anului trecut, ca răspuns la criza alimentară mondială agravată de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Moscova a abandonat acest acord în data de 17 iulie susţinând că solicitările sale referitoare la relaxarea sancţiunilor impuse pentru propriile sale exporturile de cereale şi îngrăşăminte nu au fost îndeplinite.

Ucraina este un mare cultivator şi exportator mondial de cereale. În anul calendaristic 2022, recolta de cereale a Ucrainei s-a redus până la aproximativ 53 milioane de tone, în scădere faţă de recolta record de 86 milioane de tone din anul 2021.

Ministerul ucrainean al Agriculturii a estimat că în 2023 recolta de cereale ar putea scădea până la 46 de milioane de tone.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie...
‹ adv ›

Slovacia şi Ucraina vor pune la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu cereale, care va înlocui embargoul

Miniştrii Agriculturii din Slovacia şi Ucraina au convenit să pună la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu...

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricţiilor care vizează produsele alimentare ucrainene

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a confirmat marţi, în mod oficial, că Ucraina a făcut primul pas într-o dispută...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole