17.6 C
București
luni, 2 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa...

Ucraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa în pofida blocadei ruseşti

Ucraina a anunţat duminică că o a doua navă cargo blocată la Odesa a părăsit portul prin coridorul maritim temporar creat de Kiev după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, relatează AFP şi Reuters.

„Nava PRIMUS sub pavilion liberian şi aparţinând unui operator din Singapore a părăsit portul Odesa şi foloseşte coridorul temporar stabilit pentru navele civile”, a anunţat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe platforma X (fostă Twitter), precizând că nava transportă produse din oţel destinate ţărilor africane.

„O a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odesa şi acum navighează printr-un coridor temporar”, a scris Kubrakov.

Oficialul ucrainean a afirmat că nava se afla în portul Odesa din 20 februarie 2022, chiar înainte de invazia rusă, şi transportă produse din oţel către Africa.

Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce Moscova s-a retras luna trecută din acordul care a permis Ucrainei să-şi exporte cerealele în pofida războiului.

Comunitatea internaţională încearcă să găsească o modalitate de a asigura rute pentru transportul cerealelor către restul lumii în timp util pentru recolta din această toamnă, Ucraina şi Rusia fiind principalii exportatori la nivel mondial.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie...
‹ adv ›

Slovacia şi Ucraina vor pune la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu cereale, care va înlocui embargoul

Miniştrii Agriculturii din Slovacia şi Ucraina au convenit să pună la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu...

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricţiilor care vizează produsele alimentare ucrainene

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a confirmat marţi, în mod oficial, că Ucraina a făcut primul pas într-o dispută...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole