21.2 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa...

Ucraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa în pofida blocadei ruseşti

Ucraina a anunţat duminică că o a doua navă cargo blocată la Odesa a părăsit portul prin coridorul maritim temporar creat de Kiev după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, relatează AFP şi Reuters.

„Nava PRIMUS sub pavilion liberian şi aparţinând unui operator din Singapore a părăsit portul Odesa şi foloseşte coridorul temporar stabilit pentru navele civile”, a anunţat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe platforma X (fostă Twitter), precizând că nava transportă produse din oţel destinate ţărilor africane.

„O a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odesa şi acum navighează printr-un coridor temporar”, a scris Kubrakov.

Oficialul ucrainean a afirmat că nava se afla în portul Odesa din 20 februarie 2022, chiar înainte de invazia rusă, şi transportă produse din oţel către Africa.

Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce Moscova s-a retras luna trecută din acordul care a permis Ucrainei să-şi exporte cerealele în pofida războiului.

Comunitatea internaţională încearcă să găsească o modalitate de a asigura rute pentru transportul cerealelor către restul lumii în timp util pentru recolta din această toamnă, Ucraina şi Rusia fiind principalii exportatori la nivel mondial.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina au intrat astăzi în vigoare

Suspendarea taxelor la import şi a contingentelor pentru exporturile...
‹ adv ›

Ucraina va opri exporturile de zahăr către UE, după completarea cotei atribuite în 2024

Guvernul Ucrainei va interzice oficial exporturile de zahăr către Uniunea Europeană pentru restul acestui an, deoarece a completat cota...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 44,4 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole