18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Tulcea: Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Deltă

Canicula afectează şi animalele crescute în libertate în Delta Dunării, cai aflaţi în proprietatea unor localnici putând fi văzuţi duminică după-amiază pe plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei.

Cei şase cai au poposit câteva ore în spatele corturilor instalate de turişti aproape de apă, unele animale făcând baie de soare pe nisip. La un moment dat, caii au intrat în apă pentru a se răcori.

„Aseară (sâmbătă seara, n.red.), au fost de cel puţin cinci ori mai mulţi. Au trecut pe lângă corturile noastre. Nu mă deranjează deloc”, a declarat un turist care nu a dorit să-şi spună numele.

Caii din Delta Dunării sunt crescuţi în libertate de localnici, în ciuda prevederilor legislative care le impun asigurarea unor condiţii de bună-stare.

Potrivit medicului veterinar Ştefan Răileanu, animalele sunt însemnate cu iniţiale de proprietari, dangalizarea fiind realizată cu fierul încins sau cu azot lichid, acest ultim tip de proces diferenţiindu-se de primul prin faptul că în zona în care a fost aplicat azotul părul calului creşte doar alb.

Gura Portiţei, o fostă aşezare pescărească de pe malul Mării Negre, a fost transformată într-un sat de vacanţă la finele anilor 1990.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, luni, 17 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va persista marţi, 18 iulie, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar miercuri şi joi în cele din jumătatea sudică a teritoriului. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători, Raftul cu Bunătăți Locale, inițiat...

Ministrul Energiei: Până la sfârşitul acestui an ar trebui să avem o lege pentru energia eoliană offshore

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul Energiei,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole