vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriTulcea: Amenajări agricole fără irigaţii de aproape trei săptămâni

Tulcea: Amenajări agricole fără irigaţii de aproape trei săptămâni

Două amenajări din judeţul Tulcea nu primesc apă de aproape trei săptămâni din sistemul de irigaţii, din cauza nivelului scăzut al Dunării, înregistrat pe fondul caniculei, a declarat, marţi, directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Emil Constantinescu.

Suprafaţa celor două amenajări, Ostrov Incintă şi Plutitoarea, este de aproape 3.200 de hectare.

„Sistemul din cele două amenajări nu mai poate trage apă din Dunăre, din cauza nivelului scăzut al fluviului, iar situaţia este de aproape trei săptămâni. Fermierii din acea zonă au instalat mici moto-pompe, aşa că 30% din suprafaţă este udată. Sunt oricum udări de aprovizionare. Mai mult doar o ploaie poate face”, a afirmat directorul ANIF Tulcea.

Constantinescu a spus că în momentul de faţă se irigă 26.273 de hectare, în condiţiile în care suprafaţa irigabilă din judeţ este de circa 120.000 de hectare.

„Anul trecut, în judeţ se irigau circa 25.000 de hectare, iar creşterea suprafeţei irigate se datorează faptului că două organizaţii ale utilizatorilor de apă din irigaţii şi-au făcut din fonduri proprii racordul la reţeaua ANIF”, a precizat directorul Emil Constantinescu.

Potrivit Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, în judeţ, seceta a afectat 39.120,89 de hectare de culturi agricole înfiinţate în toamna anului trecut, cea mai mare suprafaţă, respectiv 26.847 de hectare, fiind cultivată cu grâu.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Normarea încărcăturii de struguri la vița-de-vie. Cum influențează coacerea

La cultivarea strugurilor de masă producatorii trebuie să se axeze pe termenii: „anticipare” și „conștientizare”: anticiparea tuturor proceselor ce...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate