28.7 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTemele actuale din agribusinnes vor fi analizate la Romanian Agri Trade Summit...

Temele actuale din agribusinnes vor fi analizate la Romanian Agri Trade Summit din 22 februarie 2023

Teme actuale stringente şi cu impact major pentru agribusiness vor fi dezbătute la finele lunii februarie 2023, în cadrul Romanian Agri Trade Summit, de către autorităţi, analişti şi jucători majori din piaţa agricolă locală şi internaţională.

„România şi-a câştigat locul în Agribusiness-ul global prin truda fermierilor, prin poziţia geografică şi prin efortul portului Constanţa în aceste zile aspre. Totodată, este un moment în care România se află într-o poziţie pe care trebuie să şi-o adjudece în mod definitiv: cea mai bună poziţie geostrategică în bazinul Mării Negre, care o poziţionează drept cea mai predictibilă şi sustenabilă Origine regională. Acest lucru a fost demonstrat de fapte şi cifre, precum: titulatura de „The Power House” primită în 2021 datorită volumelor vândute în Egipt, care au surclasat Federaţia Rusă şi Ucraina; confirmarea României ca principal rezervor de Originare cu porumb al Uniunii Europene; atestarea României drept principal producător de seminţe de floarea soarelui din Uniunea Europeană cu o marjă de 34% din totalul producţiei la nivel Unional; demonstrarea logisticii competitive a portului Constanţa, România fiind placa turnantă a fluxurilor de marfă din Ucraina ce traversează înspre portul Constanţa şi înspre Uniunea Europeană”, a declarat Cezar Gheorghe, expert în comerţul cu cereale din partea AgriColumn.

Potrivit sursei citate, evenimentul de la Bucureşti este un bun prilej pentru reconfirmarea colaborărilor dintre fermierii români şi principalii cumpărători de mărfuri atât pentru industria de procesare internă cât şi pentru export.

„Anii 2020 şi 2022 au lăsat urme adânci datorită secvenţelor de secetă ce au diminuat potenţialul volumelor fermelor româneşti. În plus, anul 2022 a fost unul în care invazia Rusiei în Ucraina a distorsionat piaţa românească a Agribusiness-ului. Astfel, Romanian Agri Trade Summit este un moment în care colaborările dintre fermierii români şi principalii cumpărători de mărfuri atât pentru industria de procesare internă cât şi pentru export se vor recalibra şi reconfirma. Iar prezenţa cumpărătorilor premium va fi dovada vie a faptului că aceştia îşi îndreaptă toate soluţiile către România şi că fermierii români reprezintă preocuparea principală”, a adăugat Cezar Gheorghe.

Printre subiectele pe care Romanian Agri Trade Summit îşi propune să le dezbată în cadrul acestei prime ediţii se numără teme precum:

  • România 2022 versus 2007, o imagine în oglindă argumentată cu cifre;
  • Importanţa calităţii materialului genetic în dezvoltarea culturilor – productivitate şi performanţă;
  • Complexitatea tranzacţiilor comerciale – înţelegerea şi construcţia de parteneriate între fermieri şi cumpărători, dar şi dezbateri legate de potenţialul României pe termen mediu şi lung, tendinţele în agribusiness şi multe altele.

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe şi complete în Romania şi în ţările riverane Dunării, iar raportul de piaţă AGRIColumn este o iniţiativă unică în agribusiness-ul românesc.

Prin numerele publicate săptămânal este analizată piaţa la nivel local, regional şi global pentru principalele mărfuri (grâu, porumb, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de rapiţă, boabe de soia etc.), se fac previziuni pe termen mediu şi scurt şi oferă informaţii despre statusul real al pieţei din România.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Turcia şi utilizat ca mediu de informare corectă de către Guvernul României, instituţia Prezidenţială şi de către Ministerul Agriculturii.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

A doua ediție a Romanian Agri Trade Summit va avea loc la București pe 22 februarie 2024

Romanian Agri Trade Summit, evenimentul de Agri Trade al...
‹ adv ›

Romanian Agri Trade Summit – primul eveniment internațional de Agribusiness din România a facilitat discuțiile dintre Fermierii Români și companiile de top locale și...

Poziționat ca evenimentul de Agri Trade al României, Romanian Agri Trade Summit și-a propus să reconfirme poziția geostrategică a...

Specialişti din 13 ţări participă, miercuri, la Romanian Agri Trade Summit

Peste 400 de specialişti din 13 ţări participă, miercuri, la evenimentul internaţional Romanian Agri Trade Summit, organizat la Bucureşti. Potrivit...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole