18.5 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTanczos: Pentru a implementa ţintele ambiţioase în domeniul protejării şi refacerii biodiversităţii...

Tanczos: Pentru a implementa ţintele ambiţioase în domeniul protejării şi refacerii biodiversităţii avem nevoie de sprijin financiar

Regiunea Carpaţilor trebuie să aibă o voce mai puternică atât la nivelul UE, cât şi la nivel global, iar pentru a implementa ţintele ambiţioase în domeniul protejării şi refacerii biodiversităţii avem nevoie de sprijin financiar, a scris, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Astăzi particip, în Polonia, la Conferinţa Ministerială a ţărilor care fac parte din Convenţia Carpatică. Este o formă de cooperare între şapte state din regiunea traversată de Carpaţi pentru protecţia comorilor naturale şi dezvoltarea durabilă din această regiune. Convenţia Carpatică are un potenţial uriaş acum când în domeniul mediului sunt pe masă noi ţinte ambiţioase atât la nivel european cât şi la nivel global. În cadrul conferinţei am subliniat că trebuie să prezentăm mai bine interesele regiunii noastre, un rezervor unic de biodiversitate. Am pledat pentru acordarea unui sprijin financiar pentru o bună implementare a obiectivelor privind creşterea suprafeţelor protejate, modificările privind biomasa, protecţia fermierilor, sprijinirea proprietarilor de păduri şi păşuni, şi protecţia carnivorelor mari” , a menţionat Tanczos.

În viziunea ministrului de resort, există o responsabilitate uriaşă în a proteja biodiversitatea, dar şi a reprezenta comunităţile locale din zona montană.

„Trebuie să avem un mandat clar de a reprezenta nevoile comunităţilor noastre locale, adevăraţii custozi ai acestei bogăţii naturale. Ei sunt cei care cunosc beneficiile naturii, dar uneori resimt şi pericolele, când vorbim despre conflictele om-faună sălbatică, care pot costa uneori şi vieţi”, a subliniat Barna Tanczos.

Polonia găzduieşte la Rzeszo, în perioada 21 – 22 noiembrie, Conferinţa ministerială Carpatică, eveniment care se concentrează pe două subiecte principale: biodiversitatea în Carpaţi şi cadrul global de biodiversitate post-2020, respectiv situaţia din Ucraina cu privire la impactul direct şi indirect al războiului asupra mediului. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MMAP

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MMAP: Contract de 6 milioane lei pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure de 82,3 hectare prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a semnat...
‹ adv ›

Ministrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri

Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi coerentă la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să nu reprezinte...

Procedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice – aprobată de Guvern

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată, miercuri, de Guvern, la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole