7.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriTanczos: Avioanele cu tehnologie pentru ploaie nu sunt o soluţie „magică” unde...

Tanczos: Avioanele cu tehnologie pentru ploaie nu sunt o soluţie „magică” unde nu există nori

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat miercuri că zona Moldovei este afectată semnificativ de secetă, însă susţine că folosirea unor avioane cu tehnologie de stimulare a ploii nu sunt o soluţie „magică” pe o zonă atât de extinsă, deoarece această tehnologie nu generează precipitaţii dacă nu există nori.

La finalul şedinţei de guvern, ministrul Mediului a fost întrebat de jurnalişti dacă autorităţile iau în calcul folosirea de avioane cu tehnologie pentru precipitaţii, mai ales în zona Moldovei, puternic afectată de seceta din ultima vreme.

„Aceste tehnologii nu se pot aplica oricând şi oriunde. Ele nu suplinesc, practic, lipsa de precipitaţii. În anumite condiţii meteorologice, pot reprezenta o soluţie locală, dar în niciun caz nu se pot folosi ca soluţie generalizată pe arii şi regiuni extinse, aşa cum este Moldova, care este afectată semnificativ. Cele două săptămâni de caniculă care urmează vor accentua aceste fenomene de secetă şi lipsă de apă potabilă. Aceste avioane nu dau acele rezultate, care sunt acceptate ca o soluţie magică. Nu vor suplini lipsa de nori, lipsa de precipitaţii. Acolo unde nu există nori, nici această tehnologie nu va putea genera umiditate şi sursă de precipitaţii”, a precizat ministrul.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Diareea și balonarea la iepuri. Cauze, tratament

Diareea nespecifică la iepuri poate fi provocată de factori stresanți sau alimentația neigienică și dezechilibrată. Unul dintre motive ar putea...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate