19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTanczos: Avioanele cu tehnologie pentru ploaie nu sunt o soluţie „magică” unde...

Tanczos: Avioanele cu tehnologie pentru ploaie nu sunt o soluţie „magică” unde nu există nori

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat miercuri că zona Moldovei este afectată semnificativ de secetă, însă susţine că folosirea unor avioane cu tehnologie de stimulare a ploii nu sunt o soluţie „magică” pe o zonă atât de extinsă, deoarece această tehnologie nu generează precipitaţii dacă nu există nori.

La finalul şedinţei de guvern, ministrul Mediului a fost întrebat de jurnalişti dacă autorităţile iau în calcul folosirea de avioane cu tehnologie pentru precipitaţii, mai ales în zona Moldovei, puternic afectată de seceta din ultima vreme.

„Aceste tehnologii nu se pot aplica oricând şi oriunde. Ele nu suplinesc, practic, lipsa de precipitaţii. În anumite condiţii meteorologice, pot reprezenta o soluţie locală, dar în niciun caz nu se pot folosi ca soluţie generalizată pe arii şi regiuni extinse, aşa cum este Moldova, care este afectată semnificativ. Cele două săptămâni de caniculă care urmează vor accentua aceste fenomene de secetă şi lipsă de apă potabilă. Aceste avioane nu dau acele rezultate, care sunt acceptate ca o soluţie magică. Nu vor suplini lipsa de nori, lipsa de precipitaţii. Acolo unde nu există nori, nici această tehnologie nu va putea genera umiditate şi sursă de precipitaţii”, a precizat ministrul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole