16.1 C
București
miercuri, 4 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSusţinerea sectorului suin, plata despăgubirilor şi normele de biosecuritate, în analiză la...

Susţinerea sectorului suin, plata despăgubirilor şi normele de biosecuritate, în analiză la Ministerul Agriculturii

Metodologia şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale, stabilirea normelor de biosecuritate în ceea ce priveşte pesta porcină africană şi susţinerea sectorului suin au fost printre temele analizate marţi de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, şi reprezentanţii sectorului suin.

Principala temă de discuţie a constituit-o modificarea actului normativ ce stabileşte metodologia şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Agriculturii.

Stabilirea normelor de biosecuritate în ceea ce priveşte pesta porcină africană, precum şi susţinerea sectorului suin pentru primirea de sprijin pe cadrul temporar Ucraina au fost alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii.

„Este important ca toate instituţiile să colaboreze pentru salvarea sectorului suin, în aşa fel încât balanţa comercială să nu mai fie deficitară pentru produsele din carne de porc. Dacă avem continuitate pe proiectele de siguranţă alimentară demarate cred că sunt îndeplinite toate premisele ca acest obiectiv să fie atins. Consider că toţi avem datoria să asigurăm românilor carne şi produse alimentare fabricate în România. E păcat ca producţia însemnată de cereale să plece la export, atâta timp cât avem posibilitatea să integrăm materia primă în celelalte sectoare şi să dezvoltăm sectorul zootehnic, care înseamnă, de fapt, plus valoare”, a afirmat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

În privinţa procedurii de stabilire a preţurilor de referinţă pentru suinele afectate de PPA, participanţii au convenit utilizarea datelor furnizate de ICEADR (Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), care va comunica preţurile de referinţă pentru tineretul porcin la 25 de kilograme şi porcul gras la 100 de kilograme către ANSVSA şi le va posta pe site-ul propriu.

  • Citește despre ->
  • MADR

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua...

Conferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „PeaceBread” (Pâinea Păcii) a fost găzduită anul acesta de Slovacia, în perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra. Tema conferinței din acest...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole