21.3 C
București
joi, 13 iunie, 2024

-

HomepageAdvAgricover Holding a obținut un profit de 7,51 mln de lei pentru...

Agricover Holding a obținut un profit de 7,51 mln de lei pentru prima jumătate a anului 2023

Agricover, liderul pieței de agribusiness din România, raportează venituri din Agribusiness de 1,06 miliarde lei, credite și avansuri acordate de segmentul Agrifinance de 2,96 miliarde lei (în valoare nominală la 30 iunie 2023) și un profit operațional consolidat de 7,51 milioane lei pentru primele șase luni ale anului 2023. Numărul fermierilor care au folosit serviciile Grupului a atins un nivel record de 10.587, în creștere cu 6,4% în iunie 2023 față de decembrie 2022. 

Sectorul agricol din România și piețele globale de inputuri și produse agricole sunt profund interconectate. Incertitudinile cauzate de tensiunile geopolitice pun într-un con de umbră perspectivele de creștere globală.

Invazia Federației Ruse în Ucraina a amplificat provocările pre-existente în ceea ce privește siguranța lanțurilor logistice de aprovizionare, intensificând volatilitatea pe piețele de mărfuri. În acest context, fermierii români au fost prudenți, atât cu privire la achizițiile de inputuri agricole, cât și în ceea ce privește vânzarea producției obținute. 

În această vară încheiem un ciclu de 12 luni de volatilitate contextuală extremă. Cu toate acestea, pentru următoarele 6 luni nu se prefigurează surprize majore, ceea ce ne dă încredere că decizia noastră de a prioritiza nevoile fermierilor ne va întări reputația de partener de afaceri stabil și de încredere. Modelul nostru de afaceri sinergic și centrat pe nevoile fermierului și-a demonstrat încă o dată reziliența: portofoliul de clienți este în creștere iar Grupul este profitabil. Condițiile nefavorabile de piață au avut un impact negativ asupra performanței segmentului Agribusiness și,  în egală măsură, au impactat pozitiv performanța remarcabilă a segmentului Agrifinance. Sumarizând, continuăm să ne consolidăm poziția pe piață și să ne securizăm perspective solide de creștere”, a declarat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Agricover Distribution raportează venituri totale de 1,06 miliarde lei, în scădere cu 20,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere din exploatare de 36,29 milioane lei pentru primele șase luni ale anului.

Diminuarea veniturilor a fost cauzată de scăderea drastică a prețurilor de comercializare a unor inputuri agricole, în principal produse pentru nutriția plantelor. Contextul care a generat pierderile înregistrate în primele șase luni a fost depășit și nu va mai impacta rezultatele din a doua jumătate a anului.

Pe de altă parte, contextul economic a generat o cerere sporită de servicii financiare. Drept rezultat, Agricover Credit IFN și-a consolidat poziția pe piața locală de finanțare a agriculturii și raportează 2,96 miliarde lei valoarea nominală a creditelor și avansurilor în sold la 30 iunie 2023 (cu 13,9% mai mare decât la 30 iunie 2022).

Profitul înainte de impozitare realizat de segmentul Agrifinance în primul semestru 2023 a fost de 57,46 milioane lei (cu 52,8% mai mare decât în primele șase luni din 2022).

Agricover
Agricover
Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...

REI Grup: Peste 4 miliarde euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea companiilor, instalare de panouri fotovoltaice și digitalizare

Autoritățile pun la dispoziția companiilor, atât celor la început de drum (start-up), cât și IMM sau întreprinderilor mari, peste...

Corteva Agriscience: Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole