23 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSUA: Nu există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova

SUA: Nu există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova

SUA a declarat joi că nu va interzice vânzarea de echipamente agricole către Rusia, negând din nou afirmaţiile Moscovei potrivit cărora sancţiunile occidentale – şi nu invadarea Ucrainei – sunt la originea crizei alimentare mondiale, relatează AFP.

Departamentul Trezoreriei, într-un document oficial privind scutirile de sancţiuni, a indicat că nu va opri tranzacţiile americane legate de producţia, vânzarea sau transportul de echipamente agricole.

În conformitate cu regulile anterioare stabilite după invazia din 24 februarie, Trezoreria a indicat de asemenea că nu va interzice produsele agricole precum îngrăşămintele, nici dispozitivele medicale şi testele COVID -19.

Extinderea scutirilor „reiterează faptul că sancţiunile SUA împotriva Rusiei în răspuns la războiul său neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei nu împiedică comerţul agricol şi medical”, potrivit unui comunicat al Trezoreriei.

„Războiul a sugrumat producţia alimentară şi agricolă şi el a folosit hrana ca armă de război”, în special „furtul de cereale şi material agricol blocând porturile de la Marea Neagră”, (preşedintelui rus Vladimir Putin), se menţionează în documentul citat.

Declaraţia survine după rare semne de progres între Rusia şi Ucraina în timpul discuţiilor din Turcia cu privire la posibilitatea de a lăsa transporturile de alimente să părăsească Ucraina.

Ucraina este unul dintre cei mai importanţi exportatori mondiali de grâu şi alte cereale, iar milioane de tone de cereale sunt în prezent blocate în porturile din regiunea Odesa de prezenţa navelor de război ruse şi a minelor, plasate de Kiev pentru a-şi apăra zonele de coastă.

Cu toate acestea, preţurile alimentelor cresc în întreaga lume şi sporesc riscul de foamete, în special în Africa.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole