vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriSUA: Nu există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova

SUA: Nu există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova

SUA a declarat joi că nu va interzice vânzarea de echipamente agricole către Rusia, negând din nou afirmaţiile Moscovei potrivit cărora sancţiunile occidentale – şi nu invadarea Ucrainei – sunt la originea crizei alimentare mondiale, relatează AFP.

Departamentul Trezoreriei, într-un document oficial privind scutirile de sancţiuni, a indicat că nu va opri tranzacţiile americane legate de producţia, vânzarea sau transportul de echipamente agricole.

În conformitate cu regulile anterioare stabilite după invazia din 24 februarie, Trezoreria a indicat de asemenea că nu va interzice produsele agricole precum îngrăşămintele, nici dispozitivele medicale şi testele COVID -19.

Extinderea scutirilor „reiterează faptul că sancţiunile SUA împotriva Rusiei în răspuns la războiul său neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei nu împiedică comerţul agricol şi medical”, potrivit unui comunicat al Trezoreriei.

„Războiul a sugrumat producţia alimentară şi agricolă şi el a folosit hrana ca armă de război”, în special „furtul de cereale şi material agricol blocând porturile de la Marea Neagră”, (preşedintelui rus Vladimir Putin), se menţionează în documentul citat.

Declaraţia survine după rare semne de progres între Rusia şi Ucraina în timpul discuţiilor din Turcia cu privire la posibilitatea de a lăsa transporturile de alimente să părăsească Ucraina.

Ucraina este unul dintre cei mai importanţi exportatori mondiali de grâu şi alte cereale, iar milioane de tone de cereale sunt în prezent blocate în porturile din regiunea Odesa de prezenţa navelor de război ruse şi a minelor, plasate de Kiev pentru a-şi apăra zonele de coastă.

Cu toate acestea, preţurile alimentelor cresc în întreaga lume şi sporesc riscul de foamete, în special în Africa.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

ATENȚIE la putregaiul negru al tulpinilor de rapiță

În această perioadă, în culturile de rapiță bine dezvoltate, viguroase și doar la anumiți hibrizi au apărut simptome tipice...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate