0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriSindicatul Producătorilor Agricoli cere majorarea ajutorului pentru legume

Sindicatul Producătorilor Agricoli cere majorarea ajutorului pentru legume

Sindicatul Producătorilor Agricoli (SPA) Olt solicită Ministerului Agriculturii majorarea ajutorului de minimis acordat pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate, prin redistribuirea fondurilor rămase disponibile, din bugetul alocat iniţial, după finalizarea centralizării dosarelor eligibile.

„Bugetul total alocat acestei scheme de plată a fost de 30.785.000 de euro, din care în urma centralizării dosarelor eligibile după finalizarea procesului de verificare în teren şi a celor de conformitate a documentelor de comercializare precum şi Registrul de Evidenţă a tratamentelor fitosanitare, se vor cheltui doar 25.691.250 de euro, rezultând o economie de aproximativ 5.095.750 euro faţă de bugetul total alocat iniţial prin HG”, a arătat preşedintele SPA Olt, Ion Păunel, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Reprezentantul fermierilor a punctat că banii rămaşi disponibili din bugetul alocat iniţial ar putea fi distribuiţi către fermierii eligibili, ceea ce ar însemna un plus de 438,2 euro de beneficiar, care ar putea primi 2.648,2 euro, faţă de 2.210 euro cât a fost stabilit anterior.

‹ adv ›

Ion Păunel a subliniat că pentru producătorii de legume anul 2021 a fost unul „catastrofal”, iar pentru a putea fi făcută majorarea ajutorului de minimis ar fi nevoie de elaborarea unui ordin de ministru care să fie aprobat în următoarea şedinţă de guvern.

„Această economie de 5.095.750 de euro ar însemna o sumă de 438,2 euro de beneficiar care ar putea fi adăugată la suma de 2.210 euro /beneficar, rezultând o valoare totală de 2.648,2 euro de beneficiar. Având în vedere acest aspect şi ţinând cont de faptul că anul 2021 a fost unul catastrofal pentru producătorii de legume, vă rugăm să elaboraţi cât mai rapid un ordin de ministru care să fie aprobat în următoarea şedinţă de guvern, iar suma totală rămasă disponibilă să fie distribuită către fermierii eligibili din program”, se arată în comunicatul citat.

Conform unui comunicat al APIA, pentru ajutorul de minimis pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate au fost autorizaţi la plată 11.625 de beneficiari, aproximativ 4.000 dintre beneficiari fiind din judeţul Olt.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției