16.7 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSerbia: Fermierii au blocat orașul Novi Sad cu tractoarele în semn de...

Serbia: Fermierii au blocat orașul Novi Sad cu tractoarele în semn de protest față de prețul la floarea-soarelui

Prețul de cumpărare la floarea soarelui a indignat fermierii sârbi, care au ieșit în stradă să protesteze. Manifestația lor a blocat drumurile publice.

Fermierii au ieșit cu tractoarele să protesteze pe podul peste râul Velika Morava care leagă orașul Pozarevac din estul Serbiei și autostrada E-75. Peste 200 de utilaje agricole s-au aflat pe pod, potrivit serbianmonitor.com.

Fermierii cer majorarea prețului la floarea soarelui

Fermierii au cerut Ministerului Agriculturii din Serbia să majoreze prețul de cumpărare al florii-soarelui de la 60 la 90 de dinari per kilogram.

„Acum organizăm al patrulea protest din acest an. Dorim ca toată lumea să știe că situația actuală este departe de a fi bună. Încă o dată, fermierii din districtul Branicevo s-au alăturat fermierilor din Voivodina în proteste…”, a spus fermierul Nedeljko Savic, adăugând că Asociația Fermierilor Stig a avut 30 de întâlniri cu Ministerul Agriculturii, care nu a făcut nimic în privința problemei până acum.

Totodată, reprezentanții Inițiativei pentru Supraviețuirea Fermierilor au organizat un protest cu tractoare prin orașul Stara Pazova până în Belgrad, exprimându-și nemulțumirea față de prețul de achiziție al florii-soarelui și prețul combustibilului pentru fermieri.

Fermierii cer și subvenții la combustibil

Ei cer ca prețul de achiziție să fie de 700 de euro pe tonă, dar și ca guvernul să acorde subvenții pentru combustibil.

„Acordăm Ministerului (Agriculturii) 48 de ore pentru a răspunde cererilor noastre, altfel vom radicaliza protestele”, a avertizat președintele Inițiativei, Radoslav Adammovic.

Ministrul Agriculturii Branislav Nedimovic și colegii săi au discutat cu fermierii din Novi Sad, Pancevo și Pozarevac, dar încă nu a fost încheiat un acord.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au reluat acţiunile de blocare a frontierei...
‹ adv ›

Reuters: Fermierii cehi protestează pe străzile din Praga

Fermierii cehi au aruncat joi bălegar în faţa clădirilor guvernamentale şi au blocat străzile din Praga cu tractoarele, reluând...

Reuters: Protestele fermierilor polonezi în legătură cu cerealele ucrainene ajung la graniţa cu Lituania

Fermierii polonezi au protestat vineri la graniţa cu Lituania împotriva a ceea ce ei spun că sunt importuri de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole