miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriSerbia: Fermierii au blocat orașul Novi Sad cu tractoarele în semn de...

Serbia: Fermierii au blocat orașul Novi Sad cu tractoarele în semn de protest față de prețul la floarea-soarelui

Prețul de cumpărare la floarea soarelui a indignat fermierii sârbi, care au ieșit în stradă să protesteze. Manifestația lor a blocat drumurile publice.

Fermierii au ieșit cu tractoarele să protesteze pe podul peste râul Velika Morava care leagă orașul Pozarevac din estul Serbiei și autostrada E-75. Peste 200 de utilaje agricole s-au aflat pe pod, potrivit serbianmonitor.com.

Fermierii cer majorarea prețului la floarea soarelui

Fermierii au cerut Ministerului Agriculturii din Serbia să majoreze prețul de cumpărare al florii-soarelui de la 60 la 90 de dinari per kilogram.

„Acum organizăm al patrulea protest din acest an. Dorim ca toată lumea să știe că situația actuală este departe de a fi bună. Încă o dată, fermierii din districtul Branicevo s-au alăturat fermierilor din Voivodina în proteste…”, a spus fermierul Nedeljko Savic, adăugând că Asociația Fermierilor Stig a avut 30 de întâlniri cu Ministerul Agriculturii, care nu a făcut nimic în privința problemei până acum.

Totodată, reprezentanții Inițiativei pentru Supraviețuirea Fermierilor au organizat un protest cu tractoare prin orașul Stara Pazova până în Belgrad, exprimându-și nemulțumirea față de prețul de achiziție al florii-soarelui și prețul combustibilului pentru fermieri.

Fermierii cer și subvenții la combustibil

Ei cer ca prețul de achiziție să fie de 700 de euro pe tonă, dar și ca guvernul să acorde subvenții pentru combustibil.

„Acordăm Ministerului (Agriculturii) 48 de ore pentru a răspunde cererilor noastre, altfel vom radicaliza protestele”, a avertizat președintele Inițiativei, Radoslav Adammovic.

Ministrul Agriculturii Branislav Nedimovic și colegii săi au discutat cu fermierii din Novi Sad, Pancevo și Pozarevac, dar încă nu a fost încheiat un acord.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...

Cultivarea țelinii pentru rădăcini. Sfaturi utile

Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate