miercuri, 28 septembrie, 2022
22.7 C
București

-

HomepageȘtiriRusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale

Rusia estimează că ar putea exporta 50 milioane tone de cereale

Rusia a anunţat vineri că are ca obiectiv exportarea a 50 milioane tone de cereale în următorul sezon, în creştere semnificativă faţă de actual sezon, pe fondul riscului unei crize alimentare, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, transmite AFP.

Exporturile ruseşti de cereale sunt în prezent blocate de sancţiunile care vizează lanţul de aprovizionare şi sectorul financiar, în timp ce în Ucraina declinul exporturilor a fost provocat de problemele logistice, după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie şi a blocat accesul la porturile ucrainene la Marea Neagră, principalele rute pentru exporturile de cereale ale Kievului.

„În acest sezon (2021-2022) am exportat 35 milioane tone de cereale, inclusiv 28,5 milioane tone de grâu, şi până la finalul anului agricol (30 iunie) avem ca obiectiv exportarea a 37 milioane tone de cereale”, a anunţat ministrul Agriculturii, Dmitri Patruşev, la un forum al exportatorilor din sectorul agricol.

„Şi în viitorul sezon (începând cu 1 iulie 2022), estimăm potenţialul nostru de export la 50 milioane tone”, a adăugat oficialul rus.

Autorităţile de la Moscova previzionează că recolta din 2022 se va situa la 130 milioane tone, comparativ cu 121,4 milioane tone anul trecut.

Rusia şi Ucraina erau responsabile pentru aproape o treime din livrările globale de grâu, iar lipsa exporturilor din Ucraina contribuie la creşterea crizei alimentare pe plan mondial.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, Ucraina exporta lunar până la şase milioane tone de cereale. Războiul a generat volatilitate pe pieţele financiare internaţionale, ducând la creşterea preţurilor la materiilor prime şi afectând logistica.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate