19.5 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia a atacat din nou portul Izmail. Infrastructura portului a fost grav...

Rusia a atacat din nou portul Izmail. Infrastructura portului a fost grav afectată

O persoană a fost ucisă într-un atac cu drone al Rusiei asupra regiunii Odesa, din sudul Ucrainei, a anunţat miercuri dimineaţă guvernatorul local Oleg Kiper, adăugând că infrastructura portuară şi agricolă a fost avariată, transmite AFP.

Forţele ruse „au atacat cu drone districtul Izmail din regiunea Odesa” timp de „aproape trei ore”, a precizat Kiper pe Telegram.

„Din nefericire, o persoană a murit” la spital din cauza rănilor suferite, a deplâns el, precizând că este vorba de un lucrător agricol.

Portul fluvial Izmail, situat la Dunăre, a devenit una dintre principalele rute de export pentru agricultura ucraineană de când Moscova a pus capăt în iulie acordului privind cerealele, care permitea Ucrainei să îşi exporte liber producţia prin Marea Neagră.

Infrastructuri portuare şi agricole au suferit pagube, a raportat guvernatorul, menţionând în special clădiri administrative.

Porturile şi alte platforme, esenţiale pentru comerţul maritim, sunt situate în regiunile sudice Odesa şi Mikolaiv, unde Rusia şi-a intensificat loviturile de la încheierea acordului.

Luni, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 17 drone ruseşti în districtul Izmail, iar resturile au căzut în Dunăre.

A doua zi, preşedintele României vecine, Klaus Iohannis, a denunţat atacuri „foarte, foarte aproape” de ţara sa, stat membru al NATO.

Pe de altă parte, capitala ucraineană Kiev a fost vizată în cursul nopţii de un atac combinat al Rusiei, cu „rachete de croazieră” şi alte rachete „probabil balistice”, a informat pe Telegram şeful administraţiei militare, Serghei Popko.

„Toate ţintele care vizau capitala au fost distruse de apărarea aeriană”, a precizat Popko. Potrivit informaţiilor preliminare, „nu există victime sau pagube la Kiev”, a precizat el.

Serviciile de urgenţă au raportat pe Telegram utilaje agricole mistuite de flăcări şi incendiu la un spaţiu comercial, care a fost stins. Nu au fost identificaţi morţi sau răniţi, au precizat acestea.

În total, forţele armate ale Kievului au declarat că au reperat 33 de „ţinte aeriene” care au survolat Ucraina în noaptea de marţi spre miercuri: 25 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, şapte rachete de croazieră şi o rachetă balistică. Rachetele şi 15 dintre drone au fost distruse, au precizat acestea.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dăunători la varză – simptome de atac, combatere

Dăunătorii la varză pot produce pagube importante, reflectate atât...
‹ adv ›

MADR a publicat mecanismul de import a produselor agricole din Ucraina şi Republica Moldova

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se...

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole