18.5 C
București
duminică, 4 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva asigură furnizarea a peste 1,7 milioane mc de lemn pentru foc...

Romsilva asigură furnizarea a peste 1,7 milioane mc de lemn pentru foc din pădurile de stat, în 2021

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va furniza până la finele anului un total de peste 1,7 milioane metri cubi (mc) de lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului, preţul mediu de valorificare fiind de 183,21 lei, fără TVA, a anunţat miercuri regia.

Până în prezent, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.065.229 mc de lemn pentru foc, iar până la finalul acestui an va mai pune pe piaţă direct către persoanele fizice interesate încă 700.000 mc de lemn pentru foc.

În acest moment, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se află un stoc de circa 250.000 mc pentru încălzirea locuinţelor, precizează sursa citată într-un comunicat transmis AGERPRES.

„Preţul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar preţul variază în funcţie de specie, sortiment şi locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, şi transportul lemnelor pentru foc”, se menţionează în comunicat.

Toate preţurile şi volumele de lemn pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi, în format electronic şi centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secţiunea „Disponibil lemn pentru foc”, aceste date fiind actualizate periodic.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 

Sursa foto: rplpmaierus.ro

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

WWF România: Reformarea Romsilva riscă să facă mai mult rău decât bine

Reforma atât de necesară a Romsilva riscă să facă...
‹ adv ›

Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,6 miliarde lei

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,65 miliarde lei lei şi cheltuieli...

Romsilva a realizat alte 30 de hectare de perdele forestiere în campania de împăduriri de primăvară

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înfiinţat, în campania de împăduriri de primăvară, alte 30 hectare de perdele...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole