miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriRomsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au...

Romsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au fost intabulate până în prezent

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 de hectare, arată datele publicate, marţi, de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit sursei citate, din acest total, 45.556 de hectare sunt înscrise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12.

De asemenea, Regia anunţă că a întocmit şi depus documentaţiile pentru alte 141.221 de hectare de fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii Romsilva lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are, în acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava (21,44%) şi Direcţia Silvică Satu Mare (18,64%).

„Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară”, precizează Romsilva.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 80% dintre suprafeţele aflate în proprietatea statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate