‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.4 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au...

Romsilva: Aproximativ 162.600 de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, au fost intabulate până în prezent

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 de hectare, arată datele publicate, marţi, de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit sursei citate, din acest total, 45.556 de hectare sunt înscrise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12.

De asemenea, Regia anunţă că a întocmit şi depus documentaţiile pentru alte 141.221 de hectare de fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii Romsilva lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are, în acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava (21,44%) şi Direcţia Silvică Satu Mare (18,64%).

„Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară”, precizează Romsilva.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 80% dintre suprafeţele aflate în proprietatea statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Romsilva: Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior, la licitaţia pentru anul 2023

Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn...

Romsilva: Venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea fructelor de pădure, a trufelor şi plantelor medicinale

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a...

Şeful Romsilva: Avem obligaţia ca 50% din volumul de lemn pus pe piaţă în 2023 să fie fasonat

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a oferit pe piaţă în acest an un volum de 10 milioane...

Volumul de lemn pus pe piaţă de Romsilva până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500.000 mc

Volumul de lemn pus pe piaţă de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva până la finalul acestui an a...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole