3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriRomsilva: 11.240 de hectare fond forestier de stat au fost regenerate în...

Romsilva: 11.240 de hectare fond forestier de stat au fost regenerate în campania de împădurire de primăvară

Peste 19 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, în campania de împăduriri de primăvară, arată datele instituţiei.

Pe durata campaniei, în afară de plantarea celor 19,4 milioane de puieţi forestieri, au fost regenerate 11.240 hectare fond forestier de stat, din care 7.537 hectare prin regenerări naturale şi 3.703 hectare prin regenerări artificiale, precum şi lucrări de împăduriri, inclusiv 90 de hectare perdele forestiere, de-a lungul Autostrăzii Soarelui (A2).

De asemenea, au fost realizate completări pe 1.515 de hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 178 hectare.

Potrivit sursei citate, faţă de programul iniţial al campaniei de împăduriri de primăvară, la finalul acesteia se înregistrează un plus de 586 de hectare regenerate prin lucrări de împăduriri şi 410 hectare regenerate natural, programul campaniei de împăduriri de primăvară fiind depăşit cu 10,9%.

Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate, pe tot anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.892 de hectare fond forestier de stat (47.335 hectare prin regenerări naturale şi 25.557 hectare prin lucrări de împădurire), fiind plantaţi, în total, 141,37 milioane de puieţi forestieri.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În acelaşi timp, instituţia administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Nu plantați livezi fără a realiza analiza solului

Analiza solului realizată înainte de plantarea livezilor este una...

Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la petrolul rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie,...

Patria Credit a semnat un nou acord cu FEI, care va asigura finanţări ale micilor afaceri

Patria Credit IFN a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de...

Prețul lemnului la nivel mondial – în scădere. Noi prognoze ale analiștilor

Tranzacțiile pe piața lemnului nu sunt pentru cei slabi când te uiți la evoluția prețurilor din ultimele luni. La...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate