5.8 C
București
sâmbătă, 23 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia vrea un hub pentru produsele românești în portul Aqaba din Iordania

România vrea un hub pentru produsele românești în portul Aqaba din Iordania

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat. Discuțiile au vizat și inițiativa României de a înființa un hub pentru produsele românești în portul Aqaba.

Discuțiile, la care au participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la București, Sufyan Al-Huneafat, s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relațiilor comerciale în domeniul agriculturii.

În acest sens, premierul României a expus capacitatea țării noastre de a produce atât cereale, cât și animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, consolidarea securității alimentare a regiunii Orientului Mijlociu.

Cu această ocazie, a fost evidențiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producția ucraineană.

Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulțumit pentru sprijinul acordat de România și a dat asigurări privind livrarea de îngrășăminte și către către țara noastră.

Ambele părți au subliniat importanța inițiativei României de a înființa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele românești în portul Aqaba, potrivit unui comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Guvernului.

În cadrul dialogului, au fost analizate consecințele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și situația procesului de pace în Orientul Mijlociu. Premierul României a salutat poziția consecventă a Iordaniei în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU și ale principiilor fondatoare ale relațiilor dintre state.

De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim și contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt. 

Premierul român a oferit detalii privind sprijinul oferit populației afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, țara noastră fiind printre primele care au acordat ajutoare cetățenilor ambelor state. 

În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei in România a MJ Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și a reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dăunători la ridichi – sfaturi pentru control

Ridichea de lună este o legumă populară datorită perioadei...
‹ adv ›

Elena Mateescu, ANM: Sistemele de avertizare timpurie s-au dovedit a fi fundamentul adaptării şi al reducerii riscului de dezastre

Sistemele de avertizare timpurie s-au dovedit a fi fundamentul adaptării şi al reducerii riscului de dezastre, o modalitate eficientă...

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Odată cu evoluția schimbărilor climatice, fermierii sunt tot mai conștienți de necesitatea adoptării practicilor sustenabile pentru a asigura o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole