‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
0.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimul satelit agricol ucrainean a început să opereze pe orbită

Primul satelit agricol ucrainean a început să opereze pe orbită

EOS Data Analytics a lansat cu succes un satelit care este o componentă a primei „constelații agricole” din lume. Compania anunță că satelitul a transmis telemetrie și date privind starea sistemelor sale, confirmând funcționarea acestuia pe orbită.

*Telemetrie – transmiterea valorilor măsurate de la un senzor amplasat în punctul de măsurare către o locație separată spațial. La acest punct de recepție, valorile măsurate pot fi colectate și înregistrate sau evaluate imediat.

Satelitul EOS SAT-1 este o dezvoltare internă a companiilor care fac parte din Noosfera antreprenorului ucrainean Max Polyakov, scrie Ukranian Business News.

Grupul EOS SAT va include șapte mici sateliți optici (178 kg) de la compania EOS Data Analytics, care oferă analize pentru implementarea metodelor de agricultură durabilă și monitorizarea ecologică a terenurilor împădurite.

Odată complet operațional până în 2025, EOS SAT va acoperi până la 100% din țările cu cea mai mare suprafață agricolă și forestieră, reprezentând 98,5% din astfel de terenuri de pe întreaga planetă.

EOS SAT este conceput pentru a ajuta întreprinderile agricole să monitorizeze creșterea culturilor și să detecteze căldura, frigul, lipsa de apă, răspândirea buruienilor, atacurile dăunătorilor și alte probleme care amenință culturile. Până în 2025, grupul își propune să monitorizeze zilnic suprafețe de până la 12 milioane de kilometri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cultivarea soiei sub agrivoltaice – se anunță rezultate bune

TSE Energy, principalul jucător independent pe piața energiei solare...

Agrobiznes organizează la Chișinău Conferința AgTech

Conferința AgTech, un eveniment de anvergură care promovează tehnologiile și inovațiile IT în agricultură, urmează să se desfășoare în...

Mentenanța dronelor agricole – când și cum se face corect

Folosirea dronelor a devenit din ce în ce mai frecventă in mediul agricol din România. Acestea sunt parte a...

Agricultura viitorului: Cum arată un adăpost antiaerian transformat în fermă subterană

Într-un adăpost antiaerian din cel de-al Doilea Război Mondial unde vagoanele metroului londonez se pot auzi trecând pe deasupra,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole