28.7 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimul satelit agricol ucrainean a început să opereze pe orbită

Primul satelit agricol ucrainean a început să opereze pe orbită

EOS Data Analytics a lansat cu succes un satelit care este o componentă a primei „constelații agricole” din lume. Compania anunță că satelitul a transmis telemetrie și date privind starea sistemelor sale, confirmând funcționarea acestuia pe orbită.

*Telemetrie – transmiterea valorilor măsurate de la un senzor amplasat în punctul de măsurare către o locație separată spațial. La acest punct de recepție, valorile măsurate pot fi colectate și înregistrate sau evaluate imediat.

Satelitul EOS SAT-1 este o dezvoltare internă a companiilor care fac parte din Noosfera antreprenorului ucrainean Max Polyakov, scrie Ukranian Business News.

Grupul EOS SAT va include șapte mici sateliți optici (178 kg) de la compania EOS Data Analytics, care oferă analize pentru implementarea metodelor de agricultură durabilă și monitorizarea ecologică a terenurilor împădurite.

Odată complet operațional până în 2025, EOS SAT va acoperi până la 100% din țările cu cea mai mare suprafață agricolă și forestieră, reprezentând 98,5% din astfel de terenuri de pe întreaga planetă.

EOS SAT este conceput pentru a ajuta întreprinderile agricole să monitorizeze creșterea culturilor și să detecteze căldura, frigul, lipsa de apă, răspândirea buruienilor, atacurile dăunătorilor și alte probleme care amenință culturile. Până în 2025, grupul își propune să monitorizeze zilnic suprafețe de până la 12 milioane de kilometri pătrați.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BTV – tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante, devine tot mai populară

Bee Vectoring Technologies (BVT) este o tehnologie de agricultură...
‹ adv ›

ICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a plantelor cu ajutorul AI

ICL Group, un lider global în minerale specializate, se asociază cu Agrematch, un startup de agritech de inteligență artificială,...

FruitCast – un nou instrument de prognozare a producției de fructe moi

Un nou instrument digital de prognozare pentru a maximiza planificarea și rentabilitatea cultivatorilor de fructe moi a obținut o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole