3.5 C
București
marți, 19 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePreţul porumbului s-a prăbuşit după ce uraganul Ida a devastat principalul hub...

Preţul porumbului s-a prăbuşit după ce uraganul Ida a devastat principalul hub de export din SUA

Cotaţia porumbului la bursa de cereale de la Chicago a coborât miercuri la cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni, după ce pagubele provocate de uraganul Ida instalaţiilor portuare din New Orleans au generat îngrijorări că nu vor putea fi efectuate livrări de cereale, transmite Bloomberg.

Cotaţiile futures la contractele cu livrare în decembrie au scăzut miercuri cu 3,2% până la 5,2525 dolari per bushel (25,40 kilograme), cel mai scăzut nivel înregistrat după mijlocul lunii iulie.

SUA sunt cel mai mare furnizor de porumb şi aproximativ două treimi din exporturile sale de porumb şi soia ies prin porturile din jurul oraşului New Orleans. Uraganul Ida a lăsat peste un milion de case şi firme din statul Louisiana fără energie electrică şi a închis terminalele de export din New Orleans.

În plus, lanţurile de aprovizionare cu alimente erau deja supuse unor presiuni severe în contextul pandemiei, care a provocat mai multe crize, de la ambalaje şi până la şoferi de camion.

„Nave, barje şi instalaţii sunt într-o stare dezastruoasă şi va fi nevoie de timp pentru a le repune în funcţiune”, estimează analistul Advance Trading Inc, Drew Moore.

Dacă pagubele provocate de uraganul Ida terminalelor portuare din New Orleans vor persista, această ar putea provoca o acumulare a stocurilor tocmai într-un moment în care fermierii din centrul SUA încep să strângă noua recoltă.

Cele mai recente estimări ale guvernului american arată că la soia şi porumb condiţiile nu au suferit modificări în raport cu săptămâna precedentă. Ambele cereale au continuat să înregistreze scăderi în august, pentru a patra lună consec

utivă, pe fondul incertitudinilor cu privire la evoluţia cererii şi a reducerii îngrijorărilor privind condiţiile meteorologice. Este vorba de cea mai lungă perioadă de scădere înregistrată la porumb în ultimul an şi după 2014 la soia.

Sursa foto: grains.org

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole