4.7 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriPreţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în...

Preţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în considerare reducerea producţiei

Preţul petrolului a crescut joi, atingând pentru scurt timp pragul de 90 de dolari pe baril, în condiţiile în care principalii membri ai OPEC+ discută o reducere a producţiei săptămâna viitoare, însă creşterile s-au temperat din cauza dolarului mai puternic şi a perspectivelor economice slabe.

Conform Reuters, contractele futures pentru petrolul Brent pentru luna noiembrie au crescut cu 18 cenţi până la 89,50 dolari pe baril, după ce au depăşit pentru scurt timp 90 de dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american pentru noiembrie au crescut cu 31 de cenţi, la 82,47 dolari. Principalii membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii lor, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au început discuţiile despre o reducere a producţiei de petrol pe 5 octombrie, au declarat pentru Reuters două surse din cadrul grupului de producători.

O sursă OPEC a declarat că o reducere pare probabilă, dar nu a dat nicio indicaţie privind volumele. Reuters a relatat săptămâna aceasta că Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi.

Producţia de petrol a fost oprită în Golful Mexic începând de miercuri, în urma uraganului Ian, potrivit datelor federale. Se aşteaptă ca producţia să revină în zilele următoare.

Ambele preţuri de referinţă pentru ţiţei şi-au revenit de la minimele ultimelor nouă luni la începutul acestei săptămâni, susţinute de o scădere temporară a indicelui dolarului şi de o reducere mai mare decât se aştepta a stocurilor de combustibil din SUA.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate