3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriPreţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în...

Preţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în considerare reducerea producţiei

Preţul petrolului a crescut joi, atingând pentru scurt timp pragul de 90 de dolari pe baril, în condiţiile în care principalii membri ai OPEC+ discută o reducere a producţiei săptămâna viitoare, însă creşterile s-au temperat din cauza dolarului mai puternic şi a perspectivelor economice slabe.

Conform Reuters, contractele futures pentru petrolul Brent pentru luna noiembrie au crescut cu 18 cenţi până la 89,50 dolari pe baril, după ce au depăşit pentru scurt timp 90 de dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american pentru noiembrie au crescut cu 31 de cenţi, la 82,47 dolari. Principalii membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii lor, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au început discuţiile despre o reducere a producţiei de petrol pe 5 octombrie, au declarat pentru Reuters două surse din cadrul grupului de producători.

O sursă OPEC a declarat că o reducere pare probabilă, dar nu a dat nicio indicaţie privind volumele. Reuters a relatat săptămâna aceasta că Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi.

Producţia de petrol a fost oprită în Golful Mexic începând de miercuri, în urma uraganului Ian, potrivit datelor federale. Se aşteaptă ca producţia să revină în zilele următoare.

Ambele preţuri de referinţă pentru ţiţei şi-au revenit de la minimele ultimelor nouă luni la începutul acestei săptămâni, susţinute de o scădere temporară a indicelui dolarului şi de o reducere mai mare decât se aştepta a stocurilor de combustibil din SUA.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important...

Cum se construiește o seră (solar) din țevi de plastic

Să fie oare dificil de montat o seră din țeavă PVC? Nici pe departe, serele cu scheletul din plastic...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate