15.8 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePremierul a discutat cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite despre proiecte în domenii...

Premierul a discutat cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite despre proiecte în domenii precum energie, agricultură, investiţii

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni, o convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, în context fiind discutat stadiul proiectelor bilaterale convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, dialogul a avut loc în contextul proiectelor convenite în cadrul vizitei desfăşurate la Abu Dhabi şi a discuţiei telefonice din 27 iulie a miniştrilor Afacerilor Externe.

„Cele două părţi au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică. Premierul României a subliniat nivelul cooperării pe fiecare din domeniile importante şi a mulţumit pentru interesul preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, pentru timpul şi dorinţa de a monitoriza aceste proiecte”, se arată în comunicat.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a anunţat desemnarea unui înalt oficial român guvernamental pentru a gestiona direct relaţia cu partenerul emiratez.

În acelaşi context, preşedintele Mohammed bin Zayed Al Nahyan a mulţumit la rândul său românilor pentru toată susţinerea şi deschiderea în cooperarea bilaterală, anunţând că a desemnat responsabili şi a stabilit termene pentru fiecare proiect care va fi derulat în parteneriat. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole