13.1 C
București
duminică, 7 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFE: Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei un milion de tone de...

EFE: Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei un milion de tone de GNL pe an timp de 15 ani

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor vinde Germaniei un milion de tone metrice de gaz natural lichefiat (GNL) timp de 15 ani începând din anul 2028, a anunţat luni într-un comunicat compania energetică naţională din EAU, ADNOC, relatează agenţia EFE.

Societatea din EAU a semnat acordul-cadru cu compania energetică germană Securing Energy for Europe (SEFE) pentru furnizarea de GNL care provine în principal din proiectul de exploatare cu emisii scăzute de CO2 denumit Ruwais.

Contractul ferm este însă condiţionat de o decizie definitivă asupra acestui proiect care necesită o serie de aprobări de reglementare, plus că cele două companii încă mai au de negociat acordul final.

Odată concretizat, acesta va fi al doilea contract de export de GNL din proiectul Ruwais, după ce ADNOC a mai semnat în decembrie 2023 unul pentru o durată de 15 ani cu compania chineză ENN Natural Gas.

„Acest acord de (export) de GNL, primul cu o companie europeană din proiectul de GNL cu emisii scăzute de carbon de la Ruwais, subliniază poziţia ADNOC de furnizor mondial de energie fiabilă şi responsabilă”, menţionează compania din EAU, care aminteşte că gazul reprezintă circa un sfert din energie primară necesară Germaniei.

În contextul politicii europene de diminuare a dependenţei faţă de gazul rusesc după lansarea invaziei ruse în Ucraina şi în urma sabotajului asupra conductelor Nord Stream prin care Germania se aproviziona cu gaz rusesc, această ţară încearcă să substituie gazul din Rusia cu GNL.

Însă gazele naturale lichefiate sunt mai scumpe decât cele livrate prin conductele existente, iar transportul lor pe cale maritimă generează costuri suplimentare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod galben de ceaţă densă în localităţi din 12 judeţe, duminică dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, mai...
‹ adv ›

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida producția autohtonă și...

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole