duminică, 7 august, 2022
33.1 C
București

-

HomepageȘtiriPetre Daea: „Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem...

Petre Daea: „Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga”

Ministrul agriculturii, Petre Daea, anunță duminică seară, într-o postare pe Facebook, că sistemele de irigații din Teleorman, Olt și Dolj nu mai pot fi alimentate cu apă din cauza nivelului foarte scăzut al Dunării. 

Ministrul arată că apele s-au îndepărtat de țărm, în ciuda măsurilor luate pentru a draga canalele de aducțiune. De asemenea, la Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă.

„Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești, SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare”, detaliază Petre Daea.

El dă însă asigurări că în perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație a culturilor este bună, iar acestea nu sunt afectate de această situație. În plus, spune că specialiștii vor profita de întreruperea pompării apei în sistemul de irigații pentru a executa diverse lucrări de întreținere.

„Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România. Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit la fața locului să prioritizăm lucrările. Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție”, anunță Petre Daea.

„Îi asigur pe fermieri că lucrările de investiții din infrastructura principală se vor realiza la timp. Bani avem, să nu mai irosim timpul!” îndeamnă ministrul agriculturii.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

1 COMENTARIU

  1. Unde in olt dm ministru ca in com plesoiu jud olt nu este nici un sistem de irigare sa uscat tot a luat pământ foc nu exista nici un sistem de irigare bani sau luat in buzunarele parlamentarilor ,sistem de irigare pe hârtie nu si in realitate rusine sistemului ca au furat si au băgat în buzunare bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Construirea cuștilor pentru iepuri – sfaturi utile

Creșterea iepurilor în gospodării poate fi pe cât de profitabilă, pe atât și de costisitoare. Iepurii se reproduc activ,...

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii în această lună. Probabil, mulți vă întrebați de ce anume în...

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot fi neglijate, începând de la alegerea semințelor și finalizând cu...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate