duminică, 26 iunie, 2022
22.6 C
București

-

HomepageȘtiriPesta porcină africană: 73 de focare active la nivel naţional

Pesta porcină africană: 73 de focare active la nivel naţional

Un număr de 73 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi la nivel naţional, după ce 35 de focare au fost stinse în ultima săptămână, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul de focare de pestă porcină active, 15 sunt în exploataţii comerciale de porcine. Per total, în focarele active există un număr de 281.151 de porcine.

De joi, 27 ianuarie, până joi, 3 februarie, au fost înregistrate 6 focare noi de pestă porcină africană, câte unul în judeţele Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ şi Tulcea.

În această perioadă au fost stinse 35 de focare, astfel: 11 focare în judeţul Buzău, 8 focare în judeţul Bihor, 6 focare în judeţul Cluj, câte două focare în judeţele Timiş şi Tulcea şi câte un focar în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Hunedoara, Satu-Mare, Sălaj şi Sibiu.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România – 31 iulie 2017 – şi până în prezent au fost diagnosticate 6.392 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 27 ianuarie – 3 februarie au fost înregistrate 49 de cazuri noi de PPA la mistreţi.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce crapă roșiile. Vezi 4 motive și cum le evităm

Roșiile sunt o culturăd destul de capricioase. Uneori pot...

APIA: Plăți pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în...

Irigarea castraveților. Sfaturi pentru o recoltă bună

Apa este vitală pentru creșterea și dezvoltarea castravetelui, mai ales că aceasta se conține în fructele acestuia în proporție...

Ucraina: Două mari terminale pentru stocare de cereale, lovite de bombardamente ruse în portul Mikolaiv

Două mari terminale pentru stocare de cereale au fost lovite miercuri de bombardamente ruse în oraşul portuar Mikolaiv (Nikolaev),...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate