18.6 C
București
luni, 2 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriOlt: Producătorii de cereale au obţinut în medie 5,4 tone de grâu...

Olt: Producătorii de cereale au obţinut în medie 5,4 tone de grâu la hectar

Producătorii de cereale din judeţul Olt au obţinut anul acesta o producţie medie la grâu de 5.400 kilograme pe hectar, mai mare cu 900 de kilograme faţă de cea obţinută în anul precedent, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

În judeţul Olt fermierii au obţinut în această vară 594.000 tone de grâu de pe o suprafaţă de 110.000 hectare, campania de recoltare a cerealelor fiind aproape de finalizare. Anul trecut producătorii din Olt au obţinut în total 585.000 tone de grâu de pe o suprafaţă de 130.000 de hectare.

„S-a încheiat recoltarea la orz, triticale, mazăre şi secară. Grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de 110.000 hectare cu grâu, obţinându-se o producţie totală de 594.000 de tone, producţia medie la hectar fiind de 5.400 de kilograme. La orz producţia totală a fost de 60.000 de tone, cu o producţie medie de 5.000 kilograme pe hectar, la triticale s-au obţinut în total 25.000 tone (5 tone pe hectar), iar la secară s-au obţinut 425 tone în total, de pe cele 85 de hectare”, a precizat Gabriela Andronie.

Fermierii din judeţ afirmă că sunt preocupaţi de preţul cerealelor, în condiţiile în care în vara anului trecut grâul se vindea la preţuri între 1,3 lei şi 1,5 lei, iar în prezent preţul unui kilogram de grâu este între 0,8 lei şi 0,85 lei.

Producătorii au susţinut că preţul grâului a scăzut şi ei au rămas cu stocuri în contextul importurilor de cereale din Ucraina. Aproape 150.000 de tone de grâu se aflau la începutul lunii februarie în stocurile fermierilor din judeţul Olt care au solicitat compensaţii ca urmare a pierderilor suferite.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TotalEnergies achiziționează Ombrea, cea mai mare companie de agrivoltaice din Franța

TotalEnergies, o companie globală de energetică, a achiziționat Ombrea,...
‹ adv ›

Trei nave-cargo au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră

Trei nave-cargo au plecat duminică din porturile ucrainene de la Marea Neagră după ce au fost încărcate, folosind „coridorul...

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu – confiscată şi distrusă din lipsa actelor de provenienţă şi calitate

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole