21.7 C
București
joi, 29 iulie, 2021

-

HomepageȘtiriOECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

Măsurile de urgenţă adoptate de guverne au ajutat la menţinerea funcţionării aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei de COVID-19 dar politicile agricole continuă să reverse subvenţii ineficiente, fără a încuraja producţia sustenabilă, se arată într-un raport publicat marţi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

În condiţiile extinderii pandemiei anul trecut, ţările au adoptat diverse măsuri, inclusiv crearea aşa numitelor coridoare verzi pentru transportul transfrontalier al alimentelor şi au majorat ajutorul alimentar acordat gospodăriilor, informează instituţia cu sediul la Paris.

„Ca rezultat, politicile au avut în general succes în menţinerea funcţionării per ansamblu a lanţurilor de aprovizionare cu alimente, deşi în cadrul structurii programelor de sprijin pentru agricultură nu s-au înregistrat schimbări majore”, apreciază OECD.

Organizaţia estimează că în total au fost transferaţi către agricultură 720 miliarde de dolari pe an, în perioada 2018-2020.

Trei sferturi din acest sprijin a fost ajutor pentru fermieri şi doar 14% din sprijinul total către ferme a mers spre zone structurale, cum ar fi cercetare şi dezvoltare.

Sprijinul pentru servicii de mediu a fost relativ marginal, cu doar 1,5 miliarde de dolari din cele 268 miliarde de dolari pe an în plăţi bugetare către producătorii care oferă astfel de servicii.

„Per ansamblu, actualele politici de sprijin nu servesc necesităţilor mai ample ale sistemelor alimentare”, avertizează OECD.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate în materie de politică economică, socială şi de guvernare.

Cele 38 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Sursa foto: pxhere.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii trebuie să protejeze animalele în perioadele caniculare

Crescătorii de animale trebuie să respecte măsurile specifice protejării animalelor în perioadele caniculare, atrage atenţia Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară...
- adv -spot_img

Identificarea unor terenuri pentru a fi împădurite, în analiza miniştrilor Mediului şi Agriculturii

Identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...

Noi pe Facebook

De citit

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Potrivit unui comunicat de presă, Agenția de Plăți şi...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției