22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriModificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole - adoptate în Comisia de...

Modificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole – adoptate în Comisia de Agricultură

Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a adoptat modificările Codului Civil privind arendarea, urmând ca acestea să fie supuse votului final în plenul Camerei Deputaților. Anterior, Comisia Juridică votase favorabil modificările la Codul Civil, cu unele amendamente.

Principalele modificări vizează stabilizarea și creșterea predictibilității fermierilor prin contracte de arendă cu o durată minimă de 7 ani, precum și legalizarea schimbului de utilizare a terenurilor agricole între arendași.

Aceste modificări sunt menite să asigure condiții investiționale favorabile pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești, dar și susținerea indirectă a consolidării și comasării terenurilor agricole, pentru trecerea către o abordare predictibilă a planurilor de dezvoltare a fermelor pe termen mediu și lung.

Clubul Fermierilor Români salută decizia comisiei și solicită un vot în interesul agriculturii românești în plenul Camerei Deputaților. De asemenea, reiterăm argumentele esențiale transmise în ultimii 3 ani către Parlament, pentru susținerea fermierilor români și pentru asigurarea condițiilor investiționale adecvate pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Adoptarea acestor modificări este așteptată să aducă beneficii semnificative pentru sectorul agricol din România și să asigure un cadru legislativ predictibil și stabil pentru fermierii români.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFRO: Conferința Națională „Tineri Lideri pentru Agricultură” vă invită la cea de-a III-a ediție

Clubul Fermierilor Români organizează Conferința Națională „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

CFRO lansează cea de-a V-a serie a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”

Clubul Fermierilor Români anunță lansarea înscrierilor pentru cea de-a V-a ediție a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”, care își...

CFRO susține o poziție comună a Guvernului României cu țările europene afectate de tranzitul și exportul cerealelor din Ucraina

Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare deschisă către Primul-ministru al Guvernului României, semnalând necesitatea și urgența unor decizii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole