20.2 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleModificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole - adoptate în Comisia de...

Modificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole – adoptate în Comisia de Agricultură

Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a adoptat modificările Codului Civil privind arendarea, urmând ca acestea să fie supuse votului final în plenul Camerei Deputaților. Anterior, Comisia Juridică votase favorabil modificările la Codul Civil, cu unele amendamente.

Principalele modificări vizează stabilizarea și creșterea predictibilității fermierilor prin contracte de arendă cu o durată minimă de 7 ani, precum și legalizarea schimbului de utilizare a terenurilor agricole între arendași.

Aceste modificări sunt menite să asigure condiții investiționale favorabile pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești, dar și susținerea indirectă a consolidării și comasării terenurilor agricole, pentru trecerea către o abordare predictibilă a planurilor de dezvoltare a fermelor pe termen mediu și lung.

Clubul Fermierilor Români salută decizia comisiei și solicită un vot în interesul agriculturii românești în plenul Camerei Deputaților. De asemenea, reiterăm argumentele esențiale transmise în ultimii 3 ani către Parlament, pentru susținerea fermierilor români și pentru asigurarea condițiilor investiționale adecvate pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Adoptarea acestor modificări este așteptată să aducă beneficii semnificative pentru sectorul agricol din România și să asigure un cadru legislativ predictibil și stabil pentru fermierii români.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate...
‹ adv ›

Delegația CFRO s-a întâlnit cu Comisarul Wojciechowski cu scopul de a definitiva viitorul agriculturii europene

Delegația Clubului Fermierilor Români, formată din membri ai Consiliului Director și ai Consiliului Național de Coordonare și 30 de...

Grant pentru promovarea produselor agricole – oportunitate de finanțare a Programului AGRIP

Programul AGRIP are ca obiectiv promovarea competitivității și recunoașterii produselor agricole și alimentare ale Uniunii Europene, atât pe piața...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole