11.5 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinisterul Finanţelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin intermediul...

Ministerul Finanţelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin intermediul CEC Bank

Ministerul Finanţelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin intermediul CEC Bank, care a achiziţionat participaţiile BRD Groupe Societe Generale, BCR şi Raiffeisen Bank la Fond, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la dezbaterea „Soluţii de garantare financiară – Retrospectivă şi perspectivă 2023-2024”.

„Pot să vă anunţ, sper să nu se supere colegii de la CEC Bank pe mine. Am achiziţionat acum o săptămână şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, care, în felul acesta, a ajuns tot la Ministerul de Finanţe, care fi poate fi în momentul acesta promotor de politici publice de finanţare a întregii economii româneşti”, a spus Adrian Câciu.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Fondului, acţionariatul FGCR-IFN este majoritar privat, compus din participarea a trei bănci comerciale cu cote egale, respectiv BRD Groupe Societe Generale, BCR şi Raiffeisen Bank, precum şi statul român, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

CEC Bank a cumpărat participaţiile celor trei bănci, iar Ministerul Agriculturii rămâne în continuare acţionar cu 1%.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziţie în principal de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în scopul realizării producţiei agricole şi piscicole de către fermieri şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură, precum şi implementarea proiectelor cofinanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

FGCR – IFN este primul fond de garantare din România dedicat agriculturii, fiind o instituţie privată care s-a constituit în februarie 1994 ca o societate comercială pe acţiuni, în urma negocierilor Comisiei Comunităţii Europene şi Guvernul României. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CEC Bank anunță o creştere cu 35% a activelor în 2023, la 83,5 miliarde de lei

CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu...
‹ adv ›

Grupul Banca Transilvania a afişat un profit net consolidat în creştere cu 20%, în 2023

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a crescut cu 20% în 2023 comparativ cu anul anterior, până...

BERD finanţează cu 10 mln de euro fondul de capital de risc GapMinder II, care va investi în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi că a decis să sprijine fondul de capital de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole