16.4 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Economiei pregăteşte o schemă de ajutor de stat pentru procesarea produselor...

Ministerul Economiei pregăteşte o schemă de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole

Ministerul Economiei va avea o schemă de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole deoarece trebuie făcută separarea între producţia agricolă şi procesarea produselor alimentare care este un proces industrial şi mai puţin legat de domeniul agriculturii, a anunţat joi ministrul Economiei, Florin Spătaru, la un eveniment de specialitate.

„Sunt trei categorii de produse pe care România le importă: vorbim de produse metalurgice, produse chimice, din industria chimică şi produse alimentare. Am propus deja şi vom avea pentru procesarea produselor alimentare o schemă la Ministerul Economiei pentru că ar trebui să facem separarea între producţia agricolă şi procesarea acestor produse alimentare care, în mod normal, este un proces industrial şi mai puţin legat cu domeniul agriculturii”, a explicat Florin Spătaru, la conferinţa „Business şi Antreprenoriat”, organizată de Ziarul Bursa.

Totodată, ministrul a menţionat schemele de ajutor de stat pentru materialele de construcţii.

„Avem o schemă de ajutor de stat propusă – şi acolo vorbim de 500 de milioane de euro pentru aceste materiale de construcţie, vorbim de scheme de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole pentru că va trebui să reducem din acest import pe care îl avem.

Vom promova o schemă pentru industria siderurgică, tocmai pentru că siderurgia şi materia primă din producţia siderurgică şi acest oţel verde sau aluminiu care va fi produs după noi principii tehnologice vor trebui să genereze, la rândul lor, lanţuri de valoare.

Pe termen lung, vorbim de o strategie de industrializare a României pe bază de licenţe – companii româneşti, inclusiv din zona antreprenorială, care pot achiziţiona o licenţă şi dezvolta o activitate productivă, produsă în România sub o anumita licenţă, tocmai pentru a accelera acest transfer tehnologic şi dezvoltarea sectoarelor industriale în mai multe zone din ţară”, a mai spus ministrul.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă...

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole