25.4 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de...

ANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de interzicere a activităţii, în primul trimestru

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat în primul trimestru din acest an 10.481 de controale în unităţi din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat 276 de amenzi, în valoare totală de 1,974 milioane de lei, şi au fost emise şase ordonanţe de interzicere a activităţii, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, în perioada menţionată au fost verificate 447 de mijloace de transport a produselor alimentare de origine nonanimală.

„Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 276 de amenzi, în valoare totală de 1.974.700 de lei şi au fost emise 5 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 6 ordonanţe de interzicerea activităţii. De asemenea, s-a dispus reţinerea oficială pentru o cantitate de 2.061 de kilograme de produse de origine nonanimală, care a fost dirijată către unităţi autorizate pentru neutralizare”.

Cele mai frecvente deficienţe constatate şi sancţionate de reprezentanţii DSVSA cu ocazia controalelor oficiale au fost:

  • nerespectarea cerinţelor generale de igienă;
  • desfăşurarea activităţii în spaţii neaprobate/neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor de origine non-animală.

Potrivit ANSVSA, au mai fost sancţionate deficienţele legate de depozitarea necorespunzătoare a materiei prime, lipsa programului de autocontrol precum şi lipsa documentului de înregistrare pentru mijloacele de transport.

Totodată, au fost prelevate 3.174 de probe din produse de origine nonanimală, 17 dintre acestea fiind neconforme, respectiv 6 probe neconforme pentru reziduuri de pesticide, 10 probe neconforme pentru determinarea criteriilor microbiologice şi o probă de sanitaţie neconformă.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituţiei – 0800.826.787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Amenzi de peste 3,4 mln de lei, aplicate operatorilor din industria alimentară, în aprilie

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat, în luna aprilie, amenzi în...
‹ adv ›

Preşedintele ANSVSA: Prin relocarea şi modernizarea IISPV, vom creşte numărul de analize efectuate anual cu peste 35%

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) din Bucureşti are un nou sediu, dotat cu echipamente de laborator...

ANSVSA: Amenzi la unităţi din industria alimentară în zonele turistice

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi din industria alimentară, situate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole